Nagatomo: Bio sam nesretan, ali sutra možemo ispisati povijest

 Sa 36 godina na leđima Yuto Nagatomo jedan je od najstarijih i najiskusnijih japanskih reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu u Katru, piše hrt.hr.

Stariji od njega tek je vratar Eiji Kawashima koji ima 39 godina.

Nagatomo je i među igračima s najviše “europskog staža”, čak 11 godina igrao je za klubove sa “Starog kontinenta”.

Jednu sezonu proveo je u Ceseni, sedam u milanskom Interu, dvije u Galatasarayju, a jednu u Marseilleu. Prošle godine vratio se u FC Tokyo u kojem je i započeo karijeru.

Za reprezentaciju je upisao 141 nastup i postigao četiri gola, a samo je rekorder Yasuhito Endo sakupio 11 utakmcia više.

– Prvi smo u skupini, imamo veliko samopouzdanje, mislimo da možemo proći dalje. Nikada nismo prošli u osminu finalu. Bio sam nesretan, kada smo u Rusiji ispali, ali vjerujem kako ćemo sutra ispisati povijest, kazao je 36-godišnji branič.

Nagatomo se prisjetio ispadanja od Belgije u osmini finala zadnjeg svjetskog prvenstva.

– Nikada nisam zaboravio tu utakmicu, nosim to u sebi. Ponekad se svega prisjetim. Zadnje četiri godine su bile teške za mene. Pokušao sam se fizički i psihički pripremiti za ovo SP. Puno smo bolji, bolje smo pripremljeni. Ovo je najjača japanska reprezentacija do sada. Sutra želimo pobijediti Hrvatsku.

Naglasio je kako su njegovi igrači u skupini prikazali hrabrost na čemu im je čestitao.

– Kada smo igrali protiv Njemačke, čestitao sam svakom igraču. Svi su pokazali hrabrost na terenu, naša najjača strana je zajedništvo. Mi smo sigurno najpovezanija ekipa na ovom prvenstvu, dodao je Nagatomo.

– Hrabrost je naš motiv, treba nam hrabrost. Ako ćemo povući analogiju sa samurajima, oni prije borbe prolaze određene pripreme, ali ako iskuse strah, onda neće uspjeti koristiti svoju taktiku i oružje. Tako i mi, ako iskusimo strah na terenu, onda sva ta priprema nema smisla, zaključio je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?