Samovojska: Ne smijemo uludo gubiti loptu jer smo onda propali

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 16 sati igra utakmicu osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Japana.

Prijenos utakmice možete pratiti na Drugom programu HTV-a i na platformi HRTi.

Anton Samovojska pohvalio je trenutačno stanje naše reprezentacije.

– Ova reprezentacija koja nije ista kao što je bila u Rusiji, ona je kombinacija iskusnih i mladih. Spominje se Gvardiol, ali ima još mladih igrača. Reprezentacija ima takve vrijednosti da može postići fenomenalan igrač. Imaju reprezentaciju u kojoj je ugodno igrati, imaju izbornika kojemu mogu sve reći, rekao je Samovojska u emisiji Qatara.

Tomislav Ivković pohvalno je govorio o Japancima i njihovom karakteru.

– Nevjerojatna promjena ritma kada su imali negativan rezultat. Teško je vjerovati da mogu imati takve promjene u jednoj utakmici. Najveće iznenađenje je bilo sa Španjolcima, zabili su im dva gola, dok Španjolci nisu imali puno prilika u drugom dijelu, rekao je Ivković. 

Samovojska je rekao da je često stanje na nogometnom terenu ogledalo države.

– Lopta se ne smije uludo gubiti jer ako se to počne događati, onda smo propali. Oni će doći s nekoliko igrača naprijed i bit će problema. Ako ćemo imati kontrolu lopte, nećemo imati problema, već će ga imati oni, rekao je Samovojska.

– Oni su brzi, ali i Kanađani su bili brzi, no mi smo se brzo rješavali lopte. Vratar mora igrati loptu na jednu ili drugu stranu, a taj igrač mora imati rješenje. To je igra inteligencije, nisu Japanci svjetsko čudo, ne ganjaju s osam igrača, dodao je Ivković.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?