Griezmann sretan iako još nije zabio na SP-u: Hvala Deschampsu, sve mu dugujem

Antoine Griezmann još nije postigao pogodak na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali to ovog francuskog reprezentativca, koji je nastupio u svakoj od 71 utakmice koju su aktualni svjetski prvaci odigrali od kolovoza 2017. do sinoćnje pobjede protiv Poljske u osmini finala, uopće ne čini nesretnim, piše hrt.hr.

Štoviše, Griezmann uživa u ulozi koju mu je izbornik Didier Deschamps namijenio na ovom turniru, na kojem Francuze nakon pobjede nad Poljacima (3-1) čeka četvrtfinalni obračun protiv Engleske. Uostalom, protiv Tunisa, u jedinoj utakmici koju nije počeo i odigrao samo posljednjih 17 minuta, Griezmann je postigao pogodak, ali mu je neopravdano poništen zbog zaleđa.

– Imao sam prilike za pogodak protiv Danske, ali sam promašio. Možda nisam toliko blizu kaznenom prostoru, kao što sam bio. No, igram dobro. Nedostaje mi pogodak, ali nije da sam time opsjednut, ne pucam po golu 50 puta na utakmici. Momčad me treba u sredini terena, kao vezu između obrane i napada. Vrlo sam ponosan i sretan, izjavio je napadač madridskog Atletica koji je u utakmici protiv Poljske pretrčao 11,3 kilometara.

Griezmann se osvrnuo i na Deschampsovu ulogu u njegovom ponovnom igračkom uzletu, nakon krize koju je proživljavao tijekom boravka u Barceloni i po povratku u Atletico.

– Sve mu dugujem, stoga kad igram, onda igram za Francusku, za suigrače, ali i za izbornika. Svaka utakmica, svaki pokret je zahvala njemu. Želim učiniti sve što mogu kako bih ga učinio ponosnim na njegovog igrača s brojem 7. Vjeruje u sve nas, to je njegova snaga, rekao je 31-godišnji nogometaš te dodao:

– Mnogo mi pomaže to što sam u dobrom fizičkom stanju. Nemam problema u privatnom životu. Bilo je psihički teških trenutaka dok sam bio u Barceloni i prošle godine kad sam se tek bio vratio u Atletico. Bilo je zamršeno, morao sam se povući u sebe, ponovno se pronaći, na terenu i izvan njega.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?