Moćni Brazil prošetao do četvrtfinala i dolazi Hrvatskoj

Hrvatska je osigurala četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru pobjedom nad Japanom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Izabranici Zlatka Dalića doznali su u ponedjeljak navečer da će im suparnik u petak 9. prosinca od 16 sati po srednjeeuropskom vremenu, biti reprezentacija Brazila. Seleção je izbacio Južnu Koreju s uvjerljivih 4:1, piše hrt.hr.

Sažetak utakmice pogledajte ovdje: https://www.fifa.com/fifaplus/en/watch/6J1vG4ELULSQz0YSIQIQGz

Brazil je sve dvojbe oko prolaska riješio u prvom poluvremenu kada su mrežu Korejaca tresli Vinicius (7), Neymar (13-11m), Richarlison (29) i Paqueta (36). U nastavku je Seung-Ho Paik (76) ublažio poraz Južne Koreje.

Bio je to jedna od najboljih predstava Brazilaca u zadnje vrijeme, a prvo poluvrijeme možda i najbolje Carioca u zadnjih 30-tak godina. Razigrani i opasni Brazilci opsjedali su vrata Korejanaca, a njihov vratar može biti sretan sa samo četiri gola u svojoj mreži. Nakon poraza od Kameruna, brazilski izbornik Tite je izveo najbolji sastav, na čelu s oporavljenim Neymarom.

Brazilska samba započela je u 7. minuti kada je ubačaj Raphinhe pronašao samog Viniciusa na drugoj strani, a napadač Reala gađa precizno kut vrata. Šest minuta kasnije Richarlisona ruši Woo-Young Jung, a Neymar zabija iz penal za 2-0.

Suočeni s velikim zaostatkom nakon samo 13 minuta, Korejanci su se otvorili pa In-Beom Hwang gađa rašlje u 17. minuti, ali Alisson čudesno brani.

U 29. minuti Brazilci su odigrali najljepšu akciju uopće na mundijalu, odigranu iz prvoga dodira. Počela je minijaturom Richarlisona, odigran je dupli pas sa Thiago Silvom, a Richarlison izlazi sam ispred vratara i gađa dalji kut za 3-0. U proslavi gola su tada sudjelovali svi Brazilci, kao i izbornik Tite, koji je i sam zaplesao sambu.

U 36. minuta nova atraktivna akcija Brazilaca, koju je završio golom Paquete.

Heung-Min Son je početkom drugog dijela dobro pucao u desnu stranu gola, ali je golman pokazao odličan refleks i obranio mu šut, a i korejanski vratar je 55. minuti obranio šut Raphinhe, koji je atraktivno predriblao dva braniča.

Hrabri Korejanci odigrali su drugi dio bez kompleksa i nagrađeni su golom u 76. minuti. Seung-Ho Paik je došao do lopte i uputio snažan udarac sa velike udaljenosti koji je odsjeo u samom kutu brazilskih vrata.

Brazilska nogometna legenda Pele večeras je iz bolnice navijao za reprezentaciju svoje zemlje.

Godine 1958. hodao sam ulicama razmišljajući o ispunjenju obećanja koje sam dao svom ocu, napisao je trostruki osvajač Svjetskog prvenstva na svom Twitteru, uz fotografiju tada 17-godišnjeg Pelea.

– Znam da su mnogi sada dali slična obećanja i također traže svoje prvo Svjetsko prvenstvo. Gledat ću utakmicu iz bolnice i navijat ću za svakog od vas. Sretno, dodao je Pele u poruci koja je dodatno motivirala Brazilce.


90’+4 Brazil je slavio 4:1 i ide na Hrvatsku. Veliko četvrtfinale na rasporedu je u petak od 16 sati

90′ Igra se četiri minute sudačke nadoknade

⚽ 76′ GOOOOOL za Južnu Koreju. Pucao je iz daljine Paik Seung-Ho, nekoga je lopta okrznula, malo promijenila smjer te završila iza leđa nemoćnog Alissona

75′ Igra se posljednjih 15 minuta, situacija na terenu je potpuno mirna. Kao da svi čekaju kraj utakmice

62′ Južnokorejska obrana izgleda smiješno pored brazilskih velemajstora. Sada je opet prošetao Raphinha, ali spašava ih golman svojom obranom

55′ Zamalo 5:0. Napravio je Raphinha “dar-mar”, ali krajnjim naporom brani Kim Seung-gyu

47′ Ogromna prilika za Južnu Koreju, Son je izašao sam pred Alissona, ali u izglednoj situacijoj brazilski golman brani i šalje loptu u korner

45′ Počelo je drugo poluvrijeme na stadionu 974 u Dohi

45’+3 Richarlison je opet bio u odličnoj prilici, no ovoga puta vratar Južne Koreje brani

45′ Igra se pet minuta sudačke nadoknade

⚽ 36′ GOOOOL Potpuni slom Južne Koreje. Sada je nakon proigravanja sam ostao Paqueta koji je nemilosrdan

⚽ 29′ GOOOOL za Brazil. Sjajna akcija, prava nogometna minijatura, Richarlison je ostao sam i lagano matirao vratara

17′ Odlična prilika za Južnu Koreju. Sjajno je iz daljine pucao Hwang, ali Alisson fantastično brani

⚽ 13′ GOOOOL za Brazil. Neymar majstorski izvodi kazneni udarac, prevario je vratara i Južnoamerikanci su već trasirali put prema Hrvatskoj

11′ Kazneni udarac za Brazil. Oboren je Richarlison, nema nikakve dvojbe da je to za najstrožu kaznu

⚽ 7′ GOOOOL za Brazil. Nakon velike gužve lopta je došla do lijeve strane, gdje je bio sam Vinicius koji bez problema zabija za vodstvo Selecaoa

1′ Počela je utakmica

0′ Čeka se početak utakmice na stadionu 974 u Dohi

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?