Plenković: Livaković je imao fantastičnu večer

– Ovo je sjajan uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, kazao je nakon prolaska u četvrtfinale i pobjede nad Japanom na SP-u na stadionu Al Janoub u Kataru hrvatski premijer Andrej Plenković, piše hrt.hr.

Plenković je doputovao u Katar službeni poziv katarskog premijera Khalida bin Khalife bin Abdulaziza Al Thanija. Uz premijera Plenkovića u Katar su doputovali i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te premijerov sin Mario.

– Čestitam Daliću i igračima na fantastičnom uspjehu. Nije im bilo lako u ovakvoj atmosferi protiv Japana, s prepunim stadionom i dvosatnim bubnjanjem japanskih navijača. Očito je i utakmica bila fizički zahtjevna pa je ovo sjajan uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije. S obzirom na to da smo gubili prvo poluvrijeme, ovaj rezultat je sjajan. Mislim da je Hrvatska bila bolja, pogotovu u drugom dijelu, a Livaković je imao fantastičnu večer prilikom izvođenja penala, kazao je Plenković, koji je pohvalio igru Gvardiola, Perišića i Modrića te najavio četvrtfinale.

– Ja sam ujutro bio u našem kampu i u razgovoru s Livakovićem i izbornikom Dalićem kazao sam da smo uvijek kad bi prošli grupnu fazu na svjetskim prvenstvima, prošli među četiri najbolje, u polufinale. Neka i sada bude tako, zaključio je Plenković, koji zbog obveza neće nazočiti utakmici s Brazilom u petak.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?