Brazil na zadnja četiri SP-a zaustavljali Europljani; Može li i Hrvatska?

Južnoamerički nogometni div Brazil posljednji od svojih pet naslova svjetskog prvaka osvojio je 2002. godine, no na iduća četiri SP-a “Selecao” su zaustavljali Europljani. Može li i Hrvatska?, pita se hrt.hr.

Posljednju svjetsku krunu Selecao je osvojio 2002. godine kada je u finalu u Yokohami pobijedio Njemačku sa 2-0.

Nakon toga Brazil je tri puta ispao u četvrtfinalu, a jednom je zauzeo četvrto mjesto. Svaki put je gubio od europskih reprezentacija.

Na SP-u 2006. u Njemačkoj, Brazil je bio u skupini s Hrvatskom i slavio je sa 1-0. Brazil je kao pobjednik skupine prošao dalje, dok su “Vatreni” zapeli u prvoj rundi natjecanja.

Međutim, niti brazilski “Dream Team” koji su predvodili Ronaldo, Ronaldinho, Adriano i Kaka nije daleko dogurao. U osmini finala su porazili Ganu sa 3-0, no u četvrtfinalu su ispali od Francuske izgubivši 0-1. Presudio je pogodak Thierryja Henryja u 57. minuti.

Četiri godine kasnije u Južnoj Africi Brazil je ponovo zapeo u četvrtfinalu izgubivši od Nizozemske sa 1-2. Robinho je doveo Selecao u vodstvo u 10. minuti, no “Oranje” je uzvratilo golovima Wesleyja Sneijdera (53, 68).

Svjetsko prvenstvo 2014. je održano u Brazilu i domaćin je unaprijed proglašen prvakom. Međutim, sve se pretvorila u veliku tugu.

Brazil je prvo u polufinalu doživio pravi debakl izgubivši od Njemačke sa čak 1-7, da bi u susretu za treće mjesto izgubio od Nizozemske sa 0-3.

Na posljednjem SP-u u Rusiji, Brazilu su također presudili Europljani. Belgija je u četvrtfinalu bila bolja sa 2-1.

Fernandinho (13-ag) i Kevin De Bruyne (31) su doveli u vodstvo Belgiju, a do kraja susreta Renato Augusto je smanjio u 76. minuti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?