Santos: Važno je sad spustiti se na zemlju

Portugal je odigrao najbolju utakmicu dosad na Svjetskom prvenstvu u osmini finala, u kojoj je sa 6:1 deklasirao nemoćne Švicarce, a uradio je to uz minimalni doprinos najveće zvijezde Cristiana Ronalda, koji nije bio u početnoj jedanaestorki, piše hrt.hr.

– Ovo je bila vrlo uspješna večer s pristupom i koncentracijom u svim trenucima, ali sada je važno spustiti se na zemlju. Ramos je drugačiji igrač od Ronalda, neću opet objašnjavati zašto sam izabrao njega, rekao je portugalski izbornik Fernando Santos.

Veznjak Otavio je dodao:

–  Odigrali smo odličnu utakmicu. Svi smo radili na isti način, imali smo momčadski duh, a onda dolazi i nagrada. Idemo utakmicu po utakmicu, u četvrtfinalu slijedi Maroko. Ako se Maroko plasirao u četvrtfinale pobjedom protiv Španjolske, nema razloga da budemo sretni što nam je on protivnik.

Švicarski vratar Yann Sommer:

– Nismo pokazali mentalitet koji inače donosimo na teren. Ovo je vrlo gorka večer, protivniku smo ostavili previše prostora, a u nekim situacijama niti ja nisam dobro reagirao. To nije način za preživljavanje protiv ovakvih suparnika.

Švicarski veznjak Xherdan Shaqiri:

– Moramo se ispričati čitavoj Švicarskoj, ovo nije bilo naše pravo lice. Vrlo smo razočarani, danas su se vidjela naša ograničenja. Trener nam je dao plan igre, ali on nije funkcionirao, stalno smo zaostajali za korak.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?