Danilo: Hrvati su naviknuli na velike utakmice

Desni branič brazilske nogometne reprezentacije Danilo smatra kako će četvrtfinalna utakmica Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske u petak (16 sati) biti jako teška za njegovu momčad jer će joj se suprotstaviti igrači navikli igrati velike utakmice, piše hrt.hr.

– Hrvatska je momčad iznimno jakih igrača. O Modriću nije potreban nikakav komentar. BrozovićaPerišića Kovačića jako dobro poznajem. Ti igrači su navikli igrati velike utakmice, izjavio 31-godišnji Danilo za brazilski TV Globo te dodao:

– Bit će to jako teška utakmica. Moramo se pripremiti na najbolji mogući način, napomenuo je nogometaš Juventusa.

Danilo, koji je od 2015. do 2017. dijelio svlačionicu Real Madrida s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem, bio je u udarnoj postavi u prvoj utakmici sa Srbijom (2-0) a onda je zbog ozljede zgloba propustio susrete sa Švicarskom (1-0) i Kamerunom (0-1).

No, u ponedjeljak se vratio na teren odigravši 72 minute u pobjedi od 4-1 nad Južnom Korejom u osmini finala.

– Zglob mi je dobro. Ne mogu prestati zahvaljivati ekipi fizioterapeuta, liječnika i masera koji su neumorno radili ovih dana samnom i Neymarom. Dali su sve od sebe da budemo spremni što je prije moguće, izjavio je Danilo.

– Sretan sam što sam mogao doprinijeti sjajnog pobjedi u osmini finala, napomenuo je.

Brazil se nada naslovu Svjetskog prvaka, čiji je pehar zadnji put podigao 2002. godine.

Bivši igrač Roberto Carlos, koji je bio u toj momčadi, a danas radi kao ‘veleposlanik’ Real Madrida, svog bivšeg kluba, smatra da je na aktualnoj ekipi određeni pritisak.

– Moguće da je pritisak nešto veći nego ranije, jer smo zadnji put bili prvaci još prije 20 godina. Tako dugo razdoblje zabrinulo je ljude, izjavio je Carlos u razgovoru za OneFootball prije dva tjedna.

– Nositi dres Brazila uvijek donosi jako veliki pritisak. Brazilci uvijek žele više, a također i mi nogometaši. No na ovom prvenstvu igrači ne smiju igrati bojeći se poraza, zaključio je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?