Velik interes za utakmicu Hrvatska – Brazil, navijači žele biti u Dohi

Hrvatsku sve jače trese nogometna groznica uoči utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva Vatrenih protiv Brazila. Prema zanimanju navijača za odlazak u Katar, čini se da će naši u petak imati do sada najveću potporu s tribina, piše hrt.hr.

Na krilima euforije nakon pobjede Hrvatske nad Japanom, Zvonimir i trojica prijatelja kupili su avionske karte i ulaznice za utakmicu s Brazilom.

– Kupili smo karte u jednom smjeru, tako da ostajemo koliko naša reprezentacija bude bila. Organizirali smo se, zvali smo naše prijatelje koji su dolje, riješili su nam karte i krećemo sutra navečer. Probleme s vizom nismo imali, bez problema smo je dobili. Tražili su samo broj karte, ulaznice i to je to, ističe navijač Zvonimir Grubišić

No nisu svi navijači uspjeli doći do ulaznica za utakmicu i zbog toga su u ovoj putničkoj agenciji otkazali planirani čarterski let.

– Mi smo sve pripremili, interes je bio jako velik. Svi navijači koji žele doći u Dohu žele otići na utakmicu, međutim ne mogu do karata. Karata nema HNS, karata nema na FIFA-inoj stranici tako da barem 50 posto ljudi je otpalo. Avion je velika investicija pa smo bili prisiljeni otkazati, kaže voditeljica prodaje u putničkoj agenciji Ana Magdić.

Pa tako put Dohe iz Zagreba umjesto tri kreću dva čarterska leta. Za povratni let trebalo je izdvojiti između 11 i 13 tisuća kuna, u što nije uračunata cijena ulaznice za utakmicu.

– Ne znamo točno koja je brojka, naši navijači su uvijek bili snalažljivi i sigurno će s više strana doći do Dohe i doći na utakmicu, ističe predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, Tomislav Fain

A upravo snalažljivost može biti zamka, jer na crnom tržištu prodaju se avionske karte po gotovo trostruko višoj cijeni.

– Dobar dan, vidim u oglasu da prodajete avionsku kartu za Dohu sutra. 

I koja je cijena? 

– Jedanaest tisuća kuna plus 150 eura prijenos imena. To je dakle jednosmjerna karta. 

Iz udruga za zaštitu potrošača pozivaju na oprez, jer ovo prvenstvo želimo pamtiti isključivo po dobrim rezultatima Vatrenih.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?