Dalić objasnio izjavu o umjetničkom klizanju: Nisam mislio ništa loše

– Igramo protiv najvećeg favorita, spremni smo, trudit ćemo se, čeka nas jako teška utakmica, a Brazil je favorit, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na službenoj novinarskoj konferenciji u Dohi uoči četvrtfinalnog ogleda protiv Brazila, piše hrt.hr.

No na početku konferencije za novinare morao je najprije objasniti jednu svoju izjavu:

– Prvo se želim ispričati zbog moje izjave o umjetničkom klizanju ako sam nekoga povrijedio. Nisam mislio ništa loše, nego sam ga pohvalio jer je to težak sport gdje se ocjenjuje dojam, a u nogometu nije tako. Moj isprika ako se netko osjetio povrijeđenim, kazao je Dalić u uvodnu novinarske konferencije uoči ogleda s Brazilom.

Podsjetimo, Dalić je novinarima prije par dana rekao da “nije pošteno prema ovim dečkima secirati igru, secirati kako, što. Oni su ušli među 8 na svijetu, nemojte secirati je li bilo lijepo ili ne, je li bilo dobro ili ne, ovo nije umjetničko klizanje, ovo je borba za rezultat.” 

Na tu se izjavu u najavi Zlatne piruete osvrnula glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza Melita Juratek

– Uistinu mi je žao što je dan prije početka najstarijeg natjecanja u svijetu u umjetničkom klizanju, 54. Zlatne piruete Zagreba, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije gospodin Zlatko Dalić dao neprimjerenu izjavu, obraćajući se prema drugom sportu bez poštovanja. Umjetničko klizanje na ljestvici je najtežih sportova, svega nekoliko mjesta iza nogometa, a oba sporta nalaze se u top 20 najtežih sportova. Želim svu sreću našim nogometašima, želim im pobjedu, bez produžetaka i bez penala kako bi svi ljubitelji sporta odmah nakon utakmice mogli pojuriti u Sisak gledati i uživati u umjetničkom klizanju na 54. Zlatnoj pirueti, rekla je jučer Juratek.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?