Papa se slomio i zaplakao kad je tijekom molitve spomenuo Ukrajinu

Papa Franjo se slomio i zaplakao kad je spomenuo patnje Ukrajinaca tijekom tradicionalne molitve u središnjem Rimu, piše hrt.hr.

Papin glas počeo se tresti u trenutku kad je spomenuo Ukrajince te je morao zastati na 30-ak sekundi, jer nije mogao doći do glasa. Kad je nastavio molitvu, glas mu je pucao. Okupljeni, uključujući i gradonačelnika Rima Roberta Gualtierija koji se nalazio odmah pored Pape, zapljeskali su kad su shvatili da ne može pričati i kad su vidjeli da plače.

Franjo se slomio tijekom tradicionalne molitve Djevici Mariji u podnožju kipa na blagdan Bezgrešnog začeća, nacionalnog praznika u Italiji.

– Bezgrešna djevice, danas bih ti želio prenijeti zahvalu ukrajinskog naroda, rekao je prije nego što su ga svladale emocije i prije nego što se morao zaustaviti.

Kad se sabrao, nastavio je: “Umjesto toga, još jednom ti moram prenijeti molbe djece, starijih, očeva i majki, mladih ljudi te mučeničke zemlje, koja toliko pati.”

Otkad je Rusija izvršila invaziju na susjednu zemlju u veljači, Franjo je spomenuo Ukrajinu u gotovo svim svojim javnim obraćanjima te je sve kritičniji prema Moskvi.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?