Vatreni znaju kako “zakočiti” superzvijezde

Hrvatskoj u petak od 16 sati slijedi veliki izazov, dvoboj četvrtfinala Svjetskog prvenstva s Brazilom. Najteži zadatak bit će zaustavljanje Neymara, piše hrt.hr.

Najbolji recept kako zaustaviti Neymara otkrio je bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna u lipnju 2014. prije ogleda protiv Brazila na otvaranju World Cupa u Sao Paulu.

– Zaključat ću ga u hotelsku sobu ako ne bude moglo drugačije, rekao je tada Srna. Šteta što to nije učinio jer je Brazil slavio s 3-1, a Neymar je zabio dva gola.

Vatreni imaju iskustva s kočenjem superzvijezde, uspjeli su to napraviti Lionelu Messiju na SP-u u Rusiji prije četiri godine.

Marcelo Brozović ga nije ispuštao iz vida. Ivan Rakitić bio je prvi osigurač Brozoviću i tijekom cijele utakmice imao Messija u svojem vidnom polju. Kada se Messi ipak odvojio, pojavili su se Luka Modrić i svi ostali igrači koji su bili u blizinu.

Vatreni su na taj način posve zaustavili jednog od najboljih nogometaša svih vremena. Messi je sudjelovao u 31 akciji od ukupno 133 akcije Argentine, što je manje od 25 posto. U prosjeku je Messi na tom turniru sudjelovao u 55 posto akcija Argentine.

Možda se Dalić za sličnu taktiku odluči i u petak.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?