Argentina na Hrvatsku u polufinalu!

Nogometaši Argentine nakon neviđene drame izborili su polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva i ogled s Hrvatskom. Vodili su 2:0 do 73. minute, potom su Nizozemci izjednačili s dva gola Weghorsta, od kojih je drugi bio u 11. minuti sudačke nadoknade, da bi nakon produžetaka i jedanaesteraca Gaučosi ipak prošli dalje! U utorak od 20 sati igraju Hrvatska i Argentina za finale SP-a u Kataru, piše hrt.hr.

Prvi pogodak, u 35. minuti, postigao je igrač madridskog Atletica Nahuel Molina.

U 73. je Argentina povećala na 2-0 golom Lea Messija iz jedanaesterca. 

U 83. i 111. minuti s dva gola uzvratio je Wout Weghorst.

Nakon što nije bilo golova u produžecima odluka je pala u jedanaestercima gdje je argentinski vratar Emiliano Martinez obranio prva dva udarca, a pogodak za prolaz gaučosa zabio je Lautaro Martinez.

Tijek utakmice:

Kroz veliki dio utakmice Argentina je bila bolja te će se time reprizirati utakmica iz skupine sa svjetskog prvenstva od prije četiri godine. Tada je u sjajnom nastupu Hrvatska svladala Argentinu 3-0.

Argentina je bolje izgledala na travnjaku od samog početka protiv Nizozemaca. Pogotovo su Argentinci od starta dobili prevlast na sredini terena te su kontrolirali utakmicu u kojoj, barem u uvodnom dijelu, nije bilo pravih šansi.

Pokušavala je Argentina na početku udarcima iz daljine, pokušavali su Messi i De Paul. I kao da se cijelo vrijeme čekao jedan briljantan potez Lionela Messija koji se i dogodio u 35. minuti.

Najbolji argentinski nogometaš je na 40-ak metara od nizozemskih vrata vodio loptu i sjajnom asistencijom pronašao Nahuela Molinu. Ovaj je, pak, izdržao igrača na leđima i pogodio Noppertovu mrežu za 1-0.

Brzo nakon toga je pokušao još jednom Messi, dok s druge strane Nizozemska u prvih 45 minuta nije napravila baš ništa konkretno u fazi napada.

Najbolji nizozemski igrač na turniru Gakpo je bio nevidljiv, a i kompletni vezni red i napad se izgubio pored rastrčanih i dominantnih Argentinaca.

U sličnom tonu se utakmica nastavila i u drugom poluvremenu. U pravom smislu riječi Argentina je kontrolirala utakmicu. Imala je posjed, držala je daleko od svojih vrata Nizozemce koji su izgledali nemoćno.

Opet se u svemu čekao Messi i skoro je Argentina povela u 63. minuti s 2-0. Na 20 metara loptu je namjestio Messi, potegnuo iz slobodnog udarca, ali je lopta malo preletjela gredu. No, Messi je pogodio u 73. minuti.

Prethodno je Dumfries srušio Acunu, a s bijele točke je pogodio Messi.

Njemu je to bio jubilarni deseti pogodak na svjetskim prvenstvima te se time izjednačio s Gabrielom Batistutom kao najbolji strijelac svih vremena na SP-ima za Argentinu.

Pospana Nizozemska bila je više od 80 minuta potpuno nevidljiva i onda se odjednom razbudila.

U 83. minuti prva prava akcija Nizozemske rezultirala je golom.

Sjajno je skočio Weghorst i glavom zabio za 1-2, dok je samo nekoliko minuta kasnije Berghuis umalo izjednačio na 2-2.

Sve nervoznija utakmica u 89. minuti je dodatno kulminirala kada je nastala gužva na terenu gdje su se preselili gotovo svi igrači s nizozemske klupe.

Premda je bilo guranja i bacanja, na kraju su se podijelili tek žuti kartoni. I onda šok za Argentince u 111. minuti.

Koopmeiners je slobodni udarac na vrhu šesnaesterca izveo tako što je provukao loptu do Weghorsta. Ovaj se s Fernandezom na leđima okrenuo i nekako zabio za 2-2 i produžetke. Inače, Weghorsta je izbornik Van Gaal uveo u igru u 78. minuti.

U produžetke se prelila od ranije prisutna nervoza na travnjaku. Frcali su prekršaji, međusobne prepirke, a Lahoz je cijelio žute kartone.

U samoj završnici utakmice krenula je Argentina na sve. U 114. minuti je odličnu priliku imao Lautaro Martinez, ali je pogodio Van Dijka, dok su malo kasnije zaprijetili Fernandez Pezzella. Nakon svega u 120. minuti Fernandez je pogodio vratnicu.

Odlučivali su tako jedanaesterci gdje je opet startnu prednost stekla Argentina. Njen vratar Emiliano Martinez je obranio udarce Van Dijku i Berghuisu.

Na kraj svega gol odluke je dao Lautaro Martinez i Hrvatska je u polufinalu dočekala Argentinu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?