Otac Brune Petkovića prognozirao da će sin zabiti Brazilu

Nakon što je naša ekipa na zagrebačkom Dolcu razgovarala s Tihomirom Gvardiolom, Joškovim ocem, pridružio im se još jedan ponosni otac, Brune Petkovića, piše hrt.hr.

– Odlično su nagrađeni za svoj dugogodišnji napor, rekao je Jakov Petković koji je uoči dvoboja s Brazilom najavio da će njegov sin, bude li ušao u igru, zabiti bivšim svjetskim prvacima. 

– To je njegovo radno mjesto. On kada igra ima devetku na leđima. Kritiziram ga, ali mi smo roditelji, praktički najveći kritičari. Uoči utakmice s Brazilom smo se čuli. Rekao sam mu: Sine, bubaj i gotovo. Udari, zaboravi tko si.

Utakmicu je gledao u kvartu, feštalo se do dugo u noć.

– Mislim da ću ići sada Argentince gledati, da vidim hoće li se Messi rukovati s našim kapetanom. Normalno da ćemo ih dobiti. Tko će zabiti? Dat će Joško jedan i Bruno.

Petković dolazi iz sportske obitelji.

Kći mi je golmanica Lokomotive, ona je u rukometu. Bruno u nogometu. Ja sam bivši nogometaš. To je uspjeh. Svaki roditelj kad pogleda iza sebe sretan je kada vidi da je za sobom ostavio uspješnu obitelj. Pomagao sam, dijelio savjete. Bilo je i loših trenutaka, ali sve se naplatilo. Ne mislim na materijalno nego na zadovoljstvo borbe se za svoju državu.

Kako objasniti kako se osjeća? 

– Srce kao autobus. To je najprije uspjeh Hrvatske, a onda nas, ukućana. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?