Stipić: Naši susjedi gledaju prema nama i dive nam se

Nakon prospavane noći i plasmana u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru te rušenja Brazila na jedanaesterce, stručni komentatori HRT-a Tomislav Stipić i Mario Carević osvrnuli su se na veliku pobjedu, piše hrt.hr.

– Još uvijek je jako teško pronaći prave riječi za ovo što je Hrvatska jučer postigla jer je i dalje emocija prisutna. Jedna činjenica koja me uhvatila i koja me popušta. Hrvatska je u stanju na terenu hipnotizirati protivnika, prilagoditi sve što se događa na našu snagu i tako nametnuti naš stil igre te pobijediti utakmicu. Uz vjeru koju posjedujemo, sada je sve moguće, rekao je Stipić na početku pa dodao:

Bez kočnice sam pratio utakmicu kao navijač, možda sam u društvu i osebujno reagirao i malo se blamirao, no Hrvatska mi je sve. Pokušao sam ostati objektivan za vrijeme utakmice. Hrvatska se kao kameleon prilagodila protivniku, ali ostali Hrvatska te prikazali hrvatski “ulični” nogomet gdje smo nešto “iskreirali” te pobijedili.

Carević je jučer bio u studiju Qatare te je još jednom istaknuo s koliko je emocija proživio ovo slavlje.

– Srce mi je veliko, ne znam što pametno reći. Kapa dolje svim igračima i stožeru. Nekako sam emotivno prazan i zadovoljan. Teže je gledati ovakve utakmice nego ih igrati na terenu, rekao je Carević. 

Do jučer je Brazil igrao najbolji i najatraktivniji nogomet na turniru, dodao je stručni komentator HRT-a.

– Taktički smo ih limitirali i nisu imali nikakva rješenja, ali i dalje su velikani, nogometna nacija s mnoštvo talentiranih pojedinaca, kazao je Carević.

Tomislav Stipić istaknuo je još jednu stvar prateći svjetske medije:

– Hrvatska je na najboljem putu izgradnje kultog statusa što ne posjeduje gotovo nijedna reprezentacija na svijetu. Bez ikakvih skandala s najboljim mogućim navijačima, s najboljom energijom, s najvećom pozitivom. To je “Made in Croatia”. To nam daje u zadnjim trenucima pobjedu. Svi naši susjedi, bili to Slovenci, Mađari, Bosanci, Srbi, Crnogorci, svi bi željeli biti Hrvati jer s ovim što imamo, mi se ponosima i oni gledaju prema nama i dive nam se, kazao je Stipić.

– Nekako su se pogubili na tom putu. Kad su se budili bio je motiv glad i iz tog siromaštva su gradili uspjeh. Sad su se osili, nema više umjetništva, sve je prenapuhano. Baš mi je drago da im je moćna Hrvatska otvorila oči da moraju nešto mijenjati, dodao je Stipić.

– Imali su i to zajedništvo, plesali su s izbornikom. S velikim facama u loži, svi su imali zajednički cilj. Na njihovu žalost naletjeli su na nagaznu minu – Hrvatsku. Nogomet im je u genima, u krvi. Nogometna su nacija i mislim da će se vratiti još jači jer imaju ogromnu bazu za selekciju. Ne bojim se za njih, zaključio je Carević.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?