Strahonja o Juranovićevoj ruci: Dokaz da je sudac bio vrhunski

HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je u emisiji Qatara tri sporne situacije iz utakmice Hrvatske i Brazila. Suca je ocijenio vrlo dobrim i dao mu za pravo u sve tri teške odluke, piše hrt.hr.

U 25. minuti Danilo je visoko podignutom nogom ozlijedio Juranovića, dobivši žuti karton. Je li to trebao biti crveni karton?

– Danilo je ipak došao prvi do lopte, došlo je do kontakta i ovo je visoka razina žutog, ali samo žuti karton, kaže Strahonja.

U 49. minuti Juranović je opet u glavnoj ulozi, ali ovaj put rukom je dodirnuo loptu u našem šesnaestercu. Srećom, nije bilo penala…

– Nimalo jednostavna odluka, no kad pogledate cijelu sliku ispravna je iz razloga jer je Juranović bio u kontaktu s Neymarom, a ruka koja se dogodila bila je prirodna u odnosu na pokret tijela. Ima sudaca koji bi to okarakterizirali kao penal, ali ovaj sudac znao je da ova težina potencijalnog prekršaja nije dovoljna da možda tom odlukom odluči utakmicu.

– Potencijalni drugi žuti za Danila zbog prekršaja na Modriću?

– Mogao je biti, napravio je prekršaj u obećavajućoj situaciji, no u cijelom kontekstu utakmice možda bi tražili kruha preko pogače, ipak je to bilo na centru. Casemiro je malo prije dobio, možda i malo nepotrebno. Mogao je biti školski drugi žuti, ali možemo mu dati za pravo, piše hrt.hr.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?