Braathen slavio u Val d’Isereu, bodovi Rodešu i Kolegi

Lucas Braathen, 22-godišnji norveški skijaš, pobjednik je slaloma u Val d’Isereu, dok su dvojica hrvatskih skijaša, Istok Rodeš i Samuel Kolega, osvojili prve bodove u sezoni,piše hrt.hr.

Sjajno je obje vožnje, premijerne slalomske ove sezone, odradio Braathen, pogotovo drugu u kojoj je osigurao treću pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri.

Sada ima dvije slalomske i jednu veleslalomsku pobjedu. Nakon prve vožnje bio je drugi, no vodeći, njegov stariji sunarodnjak Henrik Kristoffersen, loše je obavio drugi ‘lauf’ pa je skliznuo na konačno šesto mjesto.

Drugi je na kraju bio Austrijanac Manuel Feller (+0.84), dok je još samo jedan skijaš imao manji zaostatak od jedne sekunde, trećeplasirani Švicarac Loic Meillard (+0.98).

Hrvatski skijaši Istok Rodeš i Samuel Kolega osvojili su prve bodove ove sezone u Svjetskom kupu. Rodeš je završio kao 16., dok je Kolega bio 27. Rodeš je u odnosu na prvu vožnju napredovao za jedno mjesto, dok je Kolega skliznuo za devet pozicija.

Rodeš trenutačno ima 15 bodova, Kolega četiri, dok je još ranije Filip Zubčić osvojio 22 bodova u veleslalomu. Prvu vožnju nedjeljnog slaloma u francuskom zimovalištu Zubčić nije završio, dok se Matej Vidović nije uspio ugurati među trideset najboljih.

U ukupnom redoslijedu vodi Švicarac Marc Odermatt s 520 bodova ispred dvojice Norvežana, Aleksander Aamodt Kilde ima 380 bodova, a Braathen 215.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?