FIFA može opasno kazniti Argentince uoči borbe za finale s Vatrenima

Hrvatska za dva dana protiv Argentine igra za finale Svjetskog prvenstva u Kataru, a iz Dohe se s najnovijim vijestima za još jednu povijesnu utakmicu naše reprezentacije javio Viki Ivanović, piše hrt.hr.

– Trening je odrađen, Joško Gvardiol nije sudjelovao na punom treningu, pošteđen je, uvukao se neki umor. Nisu igrači radili punom snagom. Brozović je isto samo nizao krugove oko igrališta. Lakše vježbanje i puno medija, kamera, puno novinara, ipak je Hrvatska ušla u polufinale SP-a. Prati se svaki korak, ali sve je pod kontrolom. 

Argentina se sprema isto, ali bi ih uoči povijesne utakmice FIFA mogla drastično kazniti: 

– Oni vole dramu, kod njih uvijek ima drame. Pripremaju i oni jedan drugačiji pristup protiv Hrvatske. Puno provokacija, toga uvijek ima kada igraju Južnoamerikanci. Scaloni je ponovo najavio jednu tešku utakmicu protiv Hrvatske, vijest koja je također došla, FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv njihova vratara Emilijana Martineza zbog toga što je baš onako ružno komentirao suđenje Lahoza na toj utakmici, a postoji članak koji to zabranjuje. Ja ne znam koliko je to ozbiljno i kakva je kazna, ali Argentinci su igrali puno ovakvih utakmica i ovo je jedna druga Argentina koja je bila prije četiri godine. Igrali su puno ovakvih utakmica, osvojili su Copa Americu. Potpuno drugačija reprezentacija u odnosu na Brazil, čvrsta i jaka i bit će to težak ispit, ali naučili smo kako Hrvatska može sve. 

Argentinci će vjerojatno biti premoćni na tribinama, ali ima još mjesta za naše navijače: 

– 35 do 45 tisuća argentinskih navijača će biti na stadionu Lusailu, koji prima 90 tisuća gledatelja. To su potvrdili iz argentinskog veleposlanstva, naših će biti oko 3 tisuće, a ima još nešto malo na stranicama HNS-a. Bit će super atmosfera, taj stadion je fenomenalan, velika nogometna predstava, ovo sve nestvarno zvuči, ali je predivno i jedva čekamo da se ovo počne. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?