Strahonja smatra da su Englezi vjerojatno oštećeni za penal

HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja prosudio je da brazilski sudac Sampaio nije bio na nivou za četvrtfinale Svjetskog prvenstva te smatra da je oštetio Englesku za kazneni udarac, no i izgubio je generalno kontrolu nad susretom, piše hrt.hr.

– Doveo se u drugom dijelu do toga da ne upravlja utakmicom. Bilo je previše incidentnih situacija koje su mogle odlučivati i o rezultatu, rekao je Strahonja i proanlizirao detalje:

U 25. minuti prekršaj je bio na Harryju Kaneu na rubu šesnaesterca, ali nije dosuđeno ništa, čak ni nakon intervencije VAR-a:

– Ovo je apsolutno prekršaj, čak za žuti karton. Ako to ne sviraš, a evidentan je, što reći. No ne zavaravajmo se stopalom, koje je izvan 20-ak centimetara, moramo gledati potkoljenicu, koja je u pretklonu, a prekršaj je na tom dijelu. Kad bi povukla okomica nisam baš siguran da prekršaj nije unutar kaznenog prostora. Žao mi je da nema kamere koja bi kvalitetnije to pokazala. No ispada da sad pomoćni suci samo mašu aut-linije, ako glavn isudavc nije sudio, sugeriraj mu da je prekršaj. VAR soba nema automatiku za ovakve situacije, ali ne sviđa mi se da pomoćni sudac nije sugerirao glavnom sucu.

U 52. minuti Tchouameni radi prekršaj na Saki i dosuđen je penal:

– Tu je sudac bio dobro postavljen, evidentno da je engleski igrač sjajno ušao u dribling, gurnuo je loptu na lijevu stranu, nije bilo izlaza za nikoga, to je čisti kazneni udarac.

Uslijedio je prekršaj Hernandeza na Mountu, lopta je išla prema vrataru. Nije ništa pokazano, ali nakon intervencije VAR-a dosuđen je penal:

– Sampaio je gledao situaciju, možda više let lopte, ima li Mount uopće mogućnost za doći do lopte. No ovo je bio toliko napadan prekršaj Hernandeza, možda da je bio neki manji kontakt, čak bih rekao da Sampaio nije očekivao ovakav start Hernandeza na ovom nivou. Da su Francuzi otišli kući, itekako bi ga mogli kritizirati, smatra Strahonja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?