Većina Argentinaca uvjerena da će proći Hrvatsku

Publika u Argentini uvjerena je u pobjedu nad Hrvatskom u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, pokazuje anketa objavljena u tamošnjim sportskim novinama Ole, piše hrt.hr.

Oko 89 posto od ukupno 33.100 čitatelja koji su glasali u internetskoj anketi izjavilo je da će pobijediti Argentina, a samo 11 posto Hrvatska.

Argentina i Hrvatska odmjerit će snage u utorak u 20 sati dok se dan poslije u drugom polufinalu susreću Francuska i Maroko.

Ole je objavio i drugu anketu u kojoj je upitao čitatelje tko će osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Njih 81 posto zaokružilo je Argentinu, 13 posto Francusku, 5 posto Maroko a samo 1 posto Hrvatsku. Do nedjelje prikupljeno je gotovo 96.000 glasova.

No argentinska televizija TyC Sports upozorava u komentaru na svojoj internetskoj stranici da treba respektirati Hrvatsku.

“Argentinske navijače potrebno je podsjetiti, kao što smo ih prethodno tražili i da poštuju Nizozemsku, na aktualnu situaciju s Hrvatskom. Posebno na njenu povijest uspjeha na svjetskim prvenstvima”, naveo je TyC Sports.

“Hrvatska ima mješavinu iskustva i mladosti, jasno složenu hijerarhiju s Lukom Modrićem te odličnog vratara. Nadalje, stigla je do polufinala na tri od šest svjetskih prvenstava na kojima je sudjelovala, što govori o njenom potencijalu. Potrebno se stoga pripaziti, napomenuo je taj medij.

Hrvatska se u polufinale plasirala pobjedom nad Brazilom boljim izvođenjem jedanaesteraca, Argentina je na isti način bila uspješnija od Nizozemske. Pobjede su u obje zemlje izazvale euforiju.

“U Hrvatskoj se nogomet živi na sličan način kao u našoj zemlji, izvijestio je TyC Sports.

Hrvatska, koja je 2018. godine došla do finala Svjetskog prvenstva, tada je u skupini pobijedila Argentinu 3-0.

Novine Ole pišu da sadašnje ekipe Argentine i Hrvatske nemaju puno zajedničkog s ekipama koje su se tada sučelile u Rusiji.

“Više je razlika nego sličnosti u odnosu na taj udarac koji su zadali Hrvati, napominje Ole objašnjavajući da je samo nekolicina igrača s obje strane igrala u toj utakmici.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?