Zanettiju žao što Argentina ne igra protiv Brazila

Bivši argentinski reprezentativac i dopredsjednik milanskog Intera, Javier Zanetti, rekao je da Argentinu očekuje teška utakmica s Hrvatskom u polufinalu Svjetskog prvenstva, no uvjeren je da će južnoamerička reprezentacija dobro odigrati, piše hrt.hr.

– Bit će to teška utakmica jer je Hrvatska velika momčad. Neće biti nimalo lako, no poznavajući situaciju među argentinskim igračima, uvjeren sam da će odigrati dobro, izjavio je 49-godišnji Zanetti, čije riječi prenose novine Mundo Deportivo.

Hrvatska i Argentina igrat će u utorak u 20 sati dok se u drugom polufinalu dan kasnije susreću Maroko i branitelj naslova Francuska.

Zanetti, koji je na poziciji desnog beka upisao 143 nastupa za Argentinu, očekuje dobar nastup 25-godišnjeg napadača Lautara Martineza.

Taj igrač Intera, suigrač hrvatskog veznjaka Marcela Brozovića, zabio je posljednji gol u raspucavanju jedanaesteraca kojima je Argentina svladala Nizozemsku u četvrtfinalu.

– Sretan sam zbog Lautija jer mu nije išlo, a onda je dobio priliku zabiti odlučujući penal. To mu je bilo važno pa sam siguiran da će se pojaviti u trenucima kada ga najviše budemo trebali, izjavio je Zanetti.

Hrvatska je u četvrtfinalu svladala Brazil, također boljim izvođenjem jedanaesteraca. Zanettiju je, kaže, žao što peterostruki prvak svijeta Brazil nije pobijedio u toj utakmici.

– Volio bih da je pobijedio jer bi smo sada u polufinalu imali južnoamerički Superclasico, susret koji se posebno proživljava u naše dvije zemlje, objasnio je.

To bi također bilo dobro za južnoamerički nogometni savez CONMEBOL, dodao je prilikom događaja kojim je taj savez odao priznanje nekadašnjem brazilskom igraču Peleu koji se trenutno nalazi u bolnici zbog narušenog zdravlja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?