Argentinski izbornik hvalio Modrića i poručio: Hrvati imaju specifičnu igru

Hrvati imaju specifičnu igru, niti se stalno brane, niti stalno napadaju, kazao je uoči polufinalnog dvoboja s Hrvatskom na SP-u argentinski izbornik Lionel Scaloni, piše hrt.hr.

Pobjeda hrvatske reprezentacije protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, razvukla je osmijeh u argentinskom taboru.

U Argentini su smatrali kako će im na putu do finala stajati Brazil predvođen Neymarom. No, “Vatreni” su šokirali “Selecao” i razveselili “Gauče”. Premda i oni upozoravaju kako je i Hrvatska opasan suparnik, uvjereni su kako će ipak lakše preko “Vatrenih” do svog šestog finala.

U najavi susreta pred brojnim novinarima na “Virtualnom stadionu”, ogromnoj dvorani za novinare pojavili su se izbornik Lionel Scaloni i branič Nicolas Tagliafico.

Scaloni je preuzeo “Gauče” kao privremeno rješenje nakon što je potjeran Jorge Sampaoli. Pod njegovim vodstvom Argentina je prošle godine osvojila Copa America, prvi veliki trofej nakon 1993. godine, kada su također slavili na Copi.

Scaloni je na posljednjem SP-u u Rusiji bio jedan od Sampaolijevih asistenata i uživo je na stadionu u Nižnjem Novgorodu pratio “Vatrenu” rapsodiju protiv “Gauča”.

– Očekujemo tešku utakmicu, Hrvatska je odlična momčad, vide se njihovo zajedništvo, ali ne treba uspoređivati utakmicu od prije četiri godine, kazao je izbornik.

– Svi se Argentinci nadaju pobjedi, igramo za svoj narod, za svoju obitelj. Sretni smo zbog svojih navijača, znamo što se od nas očekuje. Što se tiče Hrvatske imaju specifičnu igru, nit se stalno brane, niti stalno napadaju. Imaju odličnu momčad, dugu nogometnu tradiciju, dodao je.

Nije želio otkrivati loše strane “Vatrenih”.

– Prvo analiziramo prethodne utakmice što možemo bolje i kako iskoristiti slabije strane suparnika. Neću govoriti o jakim i slabijim stranama Hrvatske na novinarskoj konferenciji, ali analizirali smo i njihove slabosti, kazao je.

Bio je pun pohvala na račun hrvatskog kapetana Luku Modrića.

– Zadovoljstvo je gledati njegovu igru, on je idol za mnoge od nas, ne samo zbog igre, već i zbog ponašanja. Ako volite nogomet, ne možete ne vidjeti takve igrače.

Scaloni je komentirao ponašanje argentinskih igrača za vrijeme i nakon utakmice s Nizozemskoj iz koje je ostalo repova.

– To je nogomet, nekada se branite, nekada napadate, ponekad možete doći i u sukob i posvađati, ali imate suca. Treba staviti točku na tu utakmicu. Nisam siguran da je naše ponašanje nesportsko. Mi pokazujemo soij ponos, a sudac postoji da donosi odluke. Nakon utakmice postoji poštovanje, poštujemo i Nizozemsku i Hrvatsku.

Kazao je kako je momčad u dobrom fizičkom stanju.

– Pobjeda je najbolji oporavak, ušli smo u polufinale. Dobro smo, vjerujem kako ćemo biti spremni. Momčad se jako dobro osjeća. Imamo vlastiti stil igre, imamo vlastiti sustav, no ponekad morate odgovori na zahtjeve na terenu, naglasio je.

Priznao je kako razmišlja jedino o susretu protiv Hrvatske.

– Isto se osjećam kao i prije Nizozemske, Australije i Poljske. Izgubili smo od Saudijske Arabije. Ispred nas je još samo jedna utakmica u kojoj ćemo morati dati sve od sebe. Sutra je ono za što se pripremamo i samo o tome razmišljati, ne želim gubiti energiju na druge stvari.

Za Messija je ovo posljednje SP, a Scaloni je poručio kako moramo uživati u njegovoj igri.

– Možemo samo nastaviti i uživati u njegovoj igri, mi i cijeli svijet. Sve dok igra, kazao je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?