Iga Swiatek tenisačica godine

Prva igračica svijeta Poljakinja Iga Swiatek okrunjena je titulom WTA tenisačice godine prvi put u svojoj karijeri, dok su Barbora Krejcikova i Katerina Siniakova proglašene ekipom godine u parovima, priopćilo je u ponedjeljak WTA Tour, piše hrt.hr.

Poljakinja Swiatek imala je sjajan niz od 37 uzastopnih pobjeda i osvojila Roland Garros i US Open, kao i naslove u Dohi, Indian Wellsu, Miamiju, Stuttgartu, Rimu i San Diegu.

Swiatek je bila najveća nada godine iz 2020.,a uživala je u zvjezdanoj 2022., jer je pobijedila u ukupno 67 mečeva i bila na vrhu po postignutim finalima i broju osvojenih trofeja u sezoni.

Čehinje Krejcikova i prva tenisačica svijeta u igri parova Siniakova osvojile su naslov u parovima drugu sezonu zaredom nakon osvajanja naslova na Australian Openu, Wimbledonu i US Openu.

Trener Amerikanke Jessice Pegula David Witt također je dobio priznanje za svoj uspjeh, budući da su ga kolege izglasale za trenera godine nakon što je Pegulu doveo do trećeg mjesta na ljestvici.

Ons Jabeur iz Tunisa osvojila je nagradu Karen Krantzcke Sportsmanship Award, dok je Kineskinja Zheng Qinwen proglašena nadom godine nakon što se ove godine popela za više od 100 mjesta da bi dosegla 25. mjesto na WTA listi.

Beatriz Haddad Maia iz Brazila proglašena je igračicom godine koja je najviše napredovala nakon što se probila među 20 najboljih.

Njemica Tatjana Maria proglašena je povratnicom godine nakon što je stigla do svog prvog Grand Slam polufinala u Wimbledonu nakon što je propustila tri velika turnira prošle godine zbog rođenja druge kćeri.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?