Predsjednik CONMEBOL-a nije iznenađen pobjedom Hrvatske nad Brazilom

Predsjednik južnoameričkog nogometnog saveza (CONMEBOL) Alejandro Dominguez rekao je da nije bio iznenađen pobjedom Hrvatske nad Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, no volio bi da u polufinalu pobijedi Argentina, piše hrt.hr.

– U nogometu se pobjeđuje, igra neriješeno i gubi. Niti jedna utakmica se ne dobiva prije nego počne. Pitate me jesam li iznenađen? Nisam bio iznenađen, ali kao Južnoamerikanac htio sam da Brazil nastavi sudjelovati jer smo imali samo četiri reprezentacije. Nakon prve faze tek dvije, i sada nam je ostala jedna, izjavio je Dominguez, državljanin Paragvaja, u obraćanju medijima u Kataru.

Brazil, Argentina, Urugvaj i Ekvador sudjelovali su na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska, finalist svjetskog prvenstva iz 2018., pobijedila je Brazil boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je utakmica poslije produžetka završila 1-1.

Hrvatska i Argentina, finalist iz 2014., igrat će u utorak u 20 sati u polufinalu, a dan kasnije se sastaju Maroko i branitelj naslova Francuska.

– Argentina je došla kao pobjednik Copa Americe (2021.). Došla je s puno odigranih utakmica i potpuno novim trenerom. Čini mi se kompaktnom i jako moćnom, te ima sve preduvjete za borbu za naslov svjetskog prvaka. Kandidat je za naslov, rekao je Dominguez koji je na čelu južnomeričkog saveza od 2016. godine.

– To što Južna Amerika ima predstavnika među najbolje četiri momčadi je velika stvar, napomenuo je.

Brazil je prije 20 godina bio posljednja južnoamerička momčad koja je podigla pehar najboljeg na svijetu.

Argentina, Urugvaj, Paragvaj i Čile kandidirali su se za domaćinstvo svjetskog prvenstva 2030. godine, a Dominguez napominje kako je ta kandidatura jako čvrsta.

FIFA i čitava nogometna obitelj trebali bi dopustiti da se na 100. obljetnicu održavanja svjetskog prvenstva, rođenog (1930.) u Urugvaju, natjecanje održi u tim zemljama, rekao je.

Za druge zemlje će već biti prilike da organiziraju prvenstvo nakon 2030. jer se 100 godina slavi samo jednom. Taj događaj treba biti održan u Južnoj Americi, poručio je Dominguez.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?