Nogometne legende i radnici odigrali utakmicu, Infantino sudio

Pred više od 5.000 gledatelja na stadionu Al Thumama u Dohi, 24 radnika i svjetske nogometne legende su odigrali revijalnu nogometnu utakmicu, piše hrt.hr.

Igralo se dva puta po 30 minuta, a momčadi su bile sastavlje od bivših nogometaša i radnika koji su radili na izgradnji stadiona i trening kampova u Kataru.

Radnici su odabrani su na temelju svoje strasti prema nogometu, uključenosti u nogometne programe zajednice i prošlog sudjelovanja na Radničkom kupu, godišnjem turniru koji organiziraju Katarski nogometni savez i Vrhovni odbor za isporuku i naslijeđe (SC) za sve one koji rade u zemlji.

Nogometne zvijezde predvodili su Brazilci Cafu i Roberto Carlos, Talijani Alessandro Del Piero i Marco Materazzi, Francuz Youri Djorkaeff, Nizozemac Clarence Seedorf, Portugalc Nuno Gomes i Deco, Španjolac Michel Salgado, Meksikanac Jorge Campos, Argentinac Javier Zanetti, Englez John Terry

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino debitirao je kao sudac na Svjetskom prvenstvu.

– Ovo je iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Bilo je nevjerojatno. Stvarno sam uživao u svakoj minuti, kazao je Justice Boye Odoi iz Gane.

– Bio sam uzbuđen vidjeti Alessandra Del Piera i posebno Clarencea Seedorfa. Oni su nevjerojatni igrači, dodao je.

Bivši engleski kapetan John Terry pohvalio je inicijativu.

– Ovo je izvrsna ideja FIFA-e da se oduži nekima od radnika koji su uložili toliko truda u fantastične stadione. Jednostavno je super za njih doći i igrati s nama, ali i za nas da ih osobno upoznamo, kazao je Terry.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?