Poništen oglas za prijem 100 uposlenika u MUP HNŽ

Robert Perić, komesar policije u HNŽ donio je jučer 12.12.2022. Odluku o poništavanju Javnog oglasa za prijem 100 uposlenika u MUP HNŽ.

Javni oglas se odnosio na prijem za čin policajac – 88 izvršitelja i za čin mlađi inspektor – 12 izvršitelja. Ista će biti objavljena i u dnevnim novinama.

Odluku pročitajte OVDJE

Inače, o tome da će se ovaj oglas poništiti pisalo se još davno, tako je Avaz 2021. godine objavio da će se konkurs za prijem 100 policijskih službenika, poništiti zbog velikog protoka vremena od raspisivanja.

Kako je tada potvrđeno Avazu potvrđeno, iz Ureda za zakonodavstvo HNŽ-a su u MUP dostavili mišljenje o tome kako je potpuno besmisleno, zbog ogromnog protoka vremena, nastavljati proceduru izbora kandidata te su sugerirali raspisivanje novog konkursa.

Upravo zbog činjenice da je konkurs raspisan davne 2017. godine, između ostalog, za daljnju proceduru je upitna starosna dob onih koji su u trenutku prijave imali 27, odnosno 35 godina. Jer, u skladu s važećim zakonom, na konkurs su se za čin policajca mogle prijaviti osobe životne dobi između 18 i 27, a za mlađeg inspektora do 35 godina.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?