Croatia Airlines uvodi novu sezonsku liniju München-Brač

Croatia Airlines je izvijestila da je uvela novu sezonsku liniju Brač-München, u suradnji sa Zračnom lukom Brač i ostalim dionicima hrvatskoga turističkog sektora, a zrakoplov na toj liniji prometovat će jednom na tjedan, piše hrt.hr.

Letovi na liniji Brač-München planirani su u razdoblju od kraja svibnja do prve polovine listopada 2023. godine, i to subotom, a na liniji će prometovati zrakoplovi Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa, kapaciteta 76 sjedala.

Iz Croatia Airlinesa poručuju kako ta linija ima značajan potencijal, s obzirom da je ove godine najviše inozemnih turista na Brač stiglo iz Njemačke, čak 5% više nego u pretpandemijskoj 2019. godini.

Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo rekao je da će tijekom sljedeće turističke sezone ukupno povezati Hrvatsku s 22 međunarodna odredišta, obaviti više od 17. tisuća letova i ponuditi više od 1,8 milijun sjedala, a zrakoplovi će letjeti na 47 međunarodnih linija.

– U tom kontekstu podsjetio bih da ponovno planiramo čarter letove iz Graza i Linza za Brač, kao i domaće redovite letove Zagreb – Brač dvaput na tjedan, što zajedno s novom linijom Brač – München nesumnjivo predstavlja snažan doprinos Croatia Airlinesa poslovanju bračke zračne luke, a istodobno i jačanju turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji, istaknuo je Žabo.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?