Legendarni Casillas na strani Livakovića: Nije bilo penala

Iker Casillas, bivši vratar i kapetan Španjolske te Real Madrida, smatra da je neopravdano dosuđen jedanaesterac za Argentinu nakon kojeg je Lionel Messi zabio prvi gol u pobjedi od 3-0 nad Hrvatskom u polufinalu Svjetskog prvenstva, piše hrt.hr.

Casillas (41) je utakmicu igranu u utorak navečer pratio u ulozi stručnog komentatora na španjolskoj javnoj televiziji TVE.

– Julian Alvarez napravio je prekršaj na Livakoviću, a ne obratno, rekao je Casillas, osvajač Svjetskog prvenstva iz 2010.

Preko Twittera je primio kritike zbog tog komentara pa je on sam ondje otvorio anketu da se publika izjasni što misli. Prikupio je više od 88.000 glasova od kojih je 54 posto navelo da je jedanaesterac ispravno dosuđen.

Bivši meksički međunarodni sudac Felipe Ramos Rizo (59) također smatra da je talijanski sudac Daniele Orsato pogriješio.

– Ovo su podaci zbog kojih penal nije trebao biti dosuđen: Vratarova desna noga sve vrijeme je na tlu, pa je kontakt neizbježan zbog inercije (natrčalog igrača i lopte). Nije ga spotaknuo nego je kontakt neizbježan, objavio je Ramos Rizo na Twitteru.

Casillas, bivši klupski suigrač Luke Modrića koji radi u zakladi Real Madrida, zatim je napisao: “Potpuno se slažem.”

Španjolska novinska agencija EFE prenijela je kritike hrvatskih medija na račun Orsata i krovne nogometne organizacije FIFA-e, koja prema mišljenju hrvatskih medija favorizira Argentinu i želi da Lionel Messi postane svjetski prvak, jer je to jedini i najvažniji trofej koji mu nedostaje.

Novine Marca, sa sjedištem u Madridu, prenijele su riječi hrvatskog kapetana Modrića koji je rekao da je dosuđeni jedanaesterac bio prijelomni trenutak za nastavak utakmice.

Oko 58 posto čitatelja Marce smatra da nije trebao biti jedanaesterac, a njih 42 posto misli da je ispravno dosuđen, pokazuje privremena internetska anketa tog dnevnika u kojoj je skupljeno 54.420 glasova.

Za vrijeme utakmice dva bivša španjolska suca, Eduardo Iturralde (55) i Alfonso Perez Burrull (57), izjavila su da je Orsato ispravno postupio.

– Svjetsko prvenstvo, opasno pripremljeno za Messija? pitaju novine AS, sa sjedištem u Madridu, u jednom od tekstova.

– Gdje jedni vide povijesni turnir koji je došao na korak da pravedno okruni najboljeg ikada, drugi se žale na krađu u korist Lea i Argentine, navodi taj dnevnik.

Problematičnim navodi poruku koju je putem Twittera objavio službeni kanal FIFA-e na dan utakmice Hrvatske i Argentine.

Ondje je pisalo “Danas je” uz objavljenu zastavu Argentine.

– Mnogi su to smatrali previše pristranim za jedan kanal koji bi trebao biti neutralan, piše AS.

S druge strane novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni, gradu za čiji je klub 35-godišnji Messi godinama igrao, ne problematiziraju dosuđeni penal nego pišu o uvjerljivoj i zasluženoj pobjedi Argentine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?