Navijači tužni, ali ponosni: Idemo po to treće mjesto!

Hrvatska je ostala na korak do novog finala Svjetskog prvenstva. Vatreni su u polufinalu izgubili od Argentine 3:0, piše hrt.hr.

Hrvatska je na stadionu Lusail dobro otvorila utakmicu, ali nakon spornog jedanesterca povratka nije bilo. Poslije toga Argentina je zagospodarila terenom i do kraja zabila još dva gola. Unatoč porazu, bila je to još jedna večer i još jedno veliko polufinale za pamćenje. Diljem zemlje ponovno je vladalo navijačko ludilo jer su Vatrene na gradskim trgovima bodrile tisuće navijača.

Hrvatska je gorjela i izgorjela. Argentina je s tri sretna pogotka ugasila vatrene snove o još jednom velikom finalu. 

– Pokušavali smo, ali nismo uspjeli bit konkretni. Stvorili smo mi puno tih dobrih situacija, ali kad je trebalo konkretizirati nismo uspjeli, rekao je Zlatko Dalić, hrvatski izbornik.

Na stadionu Lusail Argentince je bodrilo oko 40.000 navijača. Uz Vatrene na tribinama je “ginulo” oko 3 tisuće najvjernijih.

– Tužni jesmo, ali smo ponosni gdje smo kao ovako mali narod i gdje smo došli četiri godine nakon Rusije, srce veliko kao kuća, kazao je jedan navijač u Dohi, dok su drugi dodali:

– Jako tužni, jako tužni, ali nismo dobro ni igrali pa nismo dobro prošli Argentinci su bili puno bolji.

– Bit će i depresija u hrvatskoj javnosti da ovo nije to,da nismo pružili prave igre, a to u ni u kojem slučaju ne smijemo reći. Ovo je sve ok, mali smo narod i nacija, među 4 smo i ja sam zadovoljan.

U Hrvatskoj na prepunim trgovima pomiješani tuga i ponos. U Zagrebu unatoč porazu – bakljada, pjesma, vatromet.

Vatreno je bilo i na prepunom riječkom Korzu, kao i na osječkoj Tvrđi. U gradu heroju – legendarni vodotoranj svijetlio je za Vatrene. Veliku pobjedu sanjao je i Zadar, baš kao i Šibenik u kojem su navijači okupirali gradski trg.

Pula je bila na nogama, a gorio je i sjever Hrvatske. Varaždinci su vjerovali da je čudo moguće. Splitske Prokurative bile su prepune, a na novu utakmicu nećemo predugo čekati.

U subotu Vatreni igraju za brončanu medalju. Hrvatska se nada velikom slavlju – trgovi će opet biti puni.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?