Svjetski rekord Australki

Australska ženska plivačka štafeta osvojila je zlatnu medalju i oborila svjetski rekord u štafetnoj utrci 4×200 metara slobodno na Svjetskom prvenstvu u kratkim bazenima u Melbourneu, piše hrt.hr.

Madison Wilson, Molly O’Callaghan, Leah Neale i Lani Pallister utrku asu završile za 7:30.87 minuta. Australke su bile 1.98 sekundi brže od Nizozemki koje su prije osam godina u Dohi pobijedile u Svjetskom kupu sa 7:30,87 minuta.

Australke su bile najbolje u pojedinačnim utrkama na 800 metara slobodno i 100 metara leđno. U utrci na 800 metara Pallister je slavila s vremenom 8:04.07 minuta, srebrnu medalju osvojila je Novozelanđanka Erika Fairwhetarer, dok je bronca pripala japanskoj plivačici Miju Nambi. U disciplini 100 metara leđno zlato je osvojila Kailey McKeown s rezultatom od 55.49 sekundi, srebro je pripalo njezinoj sunarodnjakinji O’Callaghan, a broncu su podijelile Kanađanka Ingrid Wilm i Amerikanka Claire Curzan.

Zlatnu medalju u ženskoj utrci na 50 metara delfin osvojila je Amerikanka Tori Huske s vremenom 24.64 sekunde, srebro je osvojila Kanađanka Margaret McNeil, a broncu Kineskinja Yufei Zhang.

U muškoj konkurenciji danas su održana dva finala, a zlatne medalje u utrkama na 50 metara delfin i 100 metara leđno osvojili su Brazilac Nicolas Santos i Amerikanac Ryan Murphy, s rekordima prvenstava. Santos je utrku na 50 metara delfinovim stilom isplivao za 21.78 sekundi, srebrnu medalju osvojio je Švicarac Noe Ponti, dok je broncu osvojio mađarski predstavnik Sebastián Szabo.

Murphy je utrku na 100 metara leđno završio za 48.50 sekundi, srebro je pripalo Talijanu Lorenzu Mori, a bronca domaćem natjecatelju Isaacu Cooperu.

Amerikanci Ryan Murphy, Nic Fink, Kate Douglas i Torri Huske postavili su danas novi svjetski rekord u mješovitoj štafeti 4 x 50 metara mješovito s 1:35.15 minuta. Oni su oborili rekord Nizozemske za 1.03 sekunde.

Za drugi rekord u ovoj disciplini pobrinuli su se Talijani koji su s 1:36.01 bili brži i od starog svjetskog rekorda, a osim srebrnih sada su Lorenzo Mora, Nicolo Martinenghi, Silvia di Pietro i Constanza Cocconcelli također europski rekorderi. Kanađani su osvojili broncu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?