Fernando Santos više nije izbornik Portugala

Fernando Santos, 68-godišnji dosadašnji izbornik nogometaša Portugala, više nije na toj dužnosti, izvijestili su brojni portugalski mediji, a prenosi Reuters, prenosi hrt.hr.

Portugal je na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar ispao u četvrtfinalu protiv Maroka (0-1). Nakon te utakmice Fernando Santos, koji je na dužnosti izbornika Portugala bio od 2014. godine,  izjavio je kako neće dati ostavku. Zaključno s Europskim prvenstvom 2024. godine Fernando Santos je imao valjani ugovor s Portugalskim nogometnim savezom.

Tamošnji mediji navode kako su  Santos i predsjednik saveza obavili razgovor i na kraju ipak dogovorili razlaz, a Portugalski nogometni savez trebao bi uskoro objaviti i ime njegovog nasljednika.

Najveći uspjeh s Portugalom Fernando Santos je ostvario 2016. godine, kada je njegova momčad postala europski prvak, dok je tri godine kasnije Portugal osvojio Ligu nacija.

Na ovom SP-u Portugal je osvojio prvo mjesto u skupini, potom je pobijedio Švicarsku sa 6-1 u osmini finala, a na kraju je ispao od Maroka u četvrtfinalu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?