Hrvatska prvi put na putu do medalje nema Europljane

Hrvatska nogometna reprezentacija prvi put na nekom od svjetskih prvenstava u nokaut-fazi neće igrati nijednu utakmicu protiv europskih reprezentacija, piše hrt.hr.

Nakon što su prošli skupinu u Kataru, “Vatrene” je u osmini finala čekao Japan, a Luka Modrić i društvo slavili su boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Iduća utakmica donijela je peterostruke svjetske prvake Brazilce, ponovno su odlučivali jedanaesterci i ponovno je Hrvatska bila uspješna. U polufinalu je hrvatska vrsta izgubila od Argentine, a sada je u borbi za broncu čeka Maroko.

Dakle, na putu do medalje Hrvatskoj su stajale jedna azijska te dvije južnoameričke, a sada i afrička ekipa.

Zanimljivo, na svjetskim prvenstvima 1998. i 2018. kada je također prošla skupinu, Hrvatska je igrala isključivo protiv europskih reprezentacija.

U Francuskoj 1998., “Ćirini sinovi”  su u osmini finala slavili protiv Rumunjske (1-0), a u četvrtfinalu protiv Njemačke (3-0). Polufinale je donijelo poraz od Francuske (1-2), a susret za broncu slavlje protiv Nizozemske (2-1).

Prije četiri godine hrvatska je vrsta nokaut-fazu počela protiv Danske slavljem nakon izvođenja jedanaesteraca, slijedila je još jedna pobjeda nakon lutrije kaznenih udaraca, i to protiv Rusije, a u polufinalu i pobjeda protiv Engleske (2-1) nakon produžetaka. U finalu je Dalićeve odabranike zaustavila Francuska pobjedom 4-2.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?