“Maroko je pokazao koliko ćemo imati težak posao”

Francuska je došla na korak od obrane naslova svjetskog prvaka, a Hrvatska će u borbu za broncu protiv Maroka, piše hrt.hr.

– Mislim da su svi prije ovog susreta tipovali na Francusku. Bez obzira na to što smo očekivali da će zamah i fanatizam Maroka pasti, pokazali su koliko su moćni i agresivni i koliko ćemo imati težak posao, naglasio je Joško Jeličić u emisiji Qatara nakon što je Francuska u polufinalu pobijedila Maroko 2:0.

– Kao u prvom osnovne odbijanac i Francuzi vode. Nakon gola vratili su se na tvorničke postave i puno kompaktnije dolazili u završnicu. Što se tiče Francuza, Griezmann ima sjajnu statistiku i to sve u srcu kaznenog prostora. To govori o odgovornosti. Bili su gusti, dobro se branili. Sva četiri sudionika završnice na ovom prvenstvu igraju pragmatičan nogomet, nema umiranja u ljepoti, dodao je Jeličić. 

Najugodnije iznenađenje Svjetskog prvenstva u Kataru ide u borbu protiv Hrvatske za brončano odličje. 

– To je ponosna nacija, neće odustajati. Danas su skupo prodali svoju kožu. Dobro je što im nedostaju dva centralna braniča, govorim u kontekstu naše utakmice za treće mjesto. No dignuli su ta dva zamjenska stopera i pritiskali Francuze i kreirali dobre šanse i igrali visoko. Moram naglasiti da je cjelokupni dojam, posebno što se tiče Maroka izvrstan. No po meni Francuzi igraju koliko im treba. Marokanci su imali perfektan reposjed. Agresivno su napadali i stavljali Francuze pod pritiskom u kontinuitetu u drugom dijelu prije tog drugog gola Francuza, istaknuo je Mario Carević.

– Protiv Maroka prvu utakmicu, naša dva napadača su ostajala na šest protivničkih igrača. Plan protiv Maroka je svježina igrača, nužno nam treba svježih igrača koji mogu potegnuti i doći u završnicu. Fali nam kreacije. Imamo unutarnjih rezervi da na iskustvo i mirnoću izvučemo utakmicu, smatra Jeličić. 

Ocjenu nastupa Hrvatske na Svjetskom prvenstvu donio je Carević:

– Generalni zaključak: jedna ozbiljna natjecateljska ekipa, sa zajedništvom na i van terena, znamo igrati na rezultat, homogena smo grupa. Taktički smo u svakoj utakmici znali što raditi. Organiziranost napada je možda malo štekala, tu je puno prostora za napredak. Ulazak u šansu i kreacija šansa. Djelovalo je nekada da imamo kontrolu i posjed, ali bez završnice. Sviđa mi se da izbornik i igrači shvaćaju koje su nam mane. Jako ih dobro skrivamo, ali moramo na tome poraditi. Zašto je izostao napadački dio? Apsolutno su se svi trošili u fazi obrane. Ginuli jedan za drugoga i u takvim situacijama nemaš svježine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?