Strahonja: Trebao je biti penal za Maroko, VAR se trebao oglasiti

Sudački ekspert Marijo Strahonja u emisiji Qatara ocijenio je da meksički sudac Cesar Arturo Ramos i njegovi pomoćnici nisu dobro vodili utakmicu, piše hrt.hr.

– Očekivao sam puno više s obzirom da se radi o polufinalu Svjetskog prvenstva, a da Ramos iza sebe ima dva svjetska prvenstva. Na osnovu tri utakmice koje je sudio u prvom dijelu prvenstva, to je bilo puno bolje nego večeras, istaknuo je.

Imao je imao vrlo lošu procjenu prekršaja, nedosljedan u primjeni disciplinskih mjera.

– Trebao je podijeliti nekih pet žutih kartona. Pomoćni sudac je bio pomalo nevjerojatan, nije dizao zastavicu kada je bilo i zaleđe od dva do tri metra. Imao je kontrolu utakmice, ali zato što su igrači bili mirni, da nisu, to bi otišlo u potpuno krivom smjeru, objektivno ovo polufinale trebalo je biti puno bolje odsuđeno. 

Potom se osvrnuo i na spornu situaciju iz 27. minute utakmice kada je Sofiane Boufal dobio žuti karton nakon što mu je dosuđen prekršaj u napadu, a činilo se da je mogao biti dosuđen kazneni udarac za Maroko zbog prekršaja Thea Hernandeza

– Definitvno je bilo elemenata za kazneni udarac. Imate jednu izokrenutu situaciju, vizualno izgleda da je plavi igrač napadač u začetku ove situacije. Ovdje je ombrambeni igrač loše iskontrolirao loptu te udario napadač po potkoljenici. Napadač uopće nije kriv, ovdje definitivno ima elemenata za kazneni udarac. Da stvar bude smiješnija, dao je žuti karton za prekršaj. Možemo razgovarati je li kazneni udarac, je li imao kontrolu lopte ili ne. Žuti karton je indikator da VAR treba prepoznati da je ovo potpuno bila rošada u glavi suca, on nije kontrolirao situaciju. On je nju svirao, ali je dodijelio žuti karton krivom igraču, u smislu da je učinio prekršaj. To je indikator VAR-u da mu treba dati mogućnost da pregleda snimku. Na temelju pregleda, onda bi bio kazneni udarac. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?