Nakon Ljubuškog, umirovljenici u još jednom gradu u Hercegovini će dobiti po 100 maraka

Nakon Ljubuškog koji je odlučio iz proračuna izdvojiti dvjesto tisuća maraka kako bi svim umirovljenicima koji primaju najniže mirovine dodijelio 100 maraka pomoći koje će tek biti isplaćene, u još jednoj hercegovačkoj općini će podijeliti po 100 maraka pomoći umirovljenicima.

Naime, Upravni odbor Udruženja umirovljenika općine Nevesinje najavio je kako će do kraja godine isplatiti jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM za sve svoje članove koji od Udruženja nisu primali pomoć u 2022. godini.

Kako je priopćeno, uvjet je i da su potencijalni korisnici pomoći iz općina Nevesinje i Istočni Mostar članovi Udruženja najmanje jednu godinu.

Predsjednik Udruženja Petar Sikimić kaže da je ovo omogućeno nakon što je Skupština općine Nevesinje rebalansom proračuna odobrila dodatna sredstva za Udruženje penzionera. Kako je pojasnio Sikimić, osnovni prihod Udruženja je članarina iz koje se 92% sredstava kroz različite vidove pomoći vraća umirovljenicima. Podsjeća da je 715 penzionera, mahom oboljelih i sa niskim primanjima, u 2022. godini dobilo jednokratnu pomoć od Udruženja. Sikimić ukazuje da su umirovljenici sa niskim primanjima najteže pogođeni rastom troškova života.

“Iako je u 2022. godini usklađivanjem od 4% i vanrednim povećanjem od 10% došlo do rasta penzija, to povećanje nije moglo pratiti rast cijena roba i usluga„ zaključuje Sikimić.

Inače, od 2.700 nevesinjskih umirovljenika, njih 1.150 ima mirovinu do 350 KM.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?