Direktorica širokobriješkog vrtića optužuje majku dječaka s Downovim sindromom: Emotivno je reagirala

Zdenka Zovko, direktorica dječjeg vrtića „Trnoružica“ u Širokom Brijegu koju je Dragana Mandić, majka dječaka s Downovim sindromom javno optužila da nije dopustila njenom sinu sudjelovanje na božićnoj priredbi i poručila da odu u drugi vrtić, ako im se taj ne sviđa, večeras je za lokalne medije demantirala te tvrdnje i poručila da nije bilo zle namjere.

“Cijela priča je pogrešno shvaćena i nije sve onako kako je majka ispričala, u njihovim reakcijama nije bilo nikakve loše namjere. Dječak se više puta penjao na pozornicu i sudjelovao je u priredbi. Kada je s recitacijom trebala početi njegova sestra, on se opet popeo, a teta ga je sklonila s pozornice da ne bi pao te ga je držala u naručju, a u tome nije bilo nikakve zle namjere. Također, vidjela sam snimku na kojoj dječak sjedi obučen u garderobi te bih istaknula da on nije izdvojen s priredbe nego ga je majka odvela“, izjavila je Zovko.

Ravnateljica širokobriješkog vrtića optužuje majku da je isuviše emotivno reagirala i poručila da će djecu ispisati iz vrtića.

“Rekla sam joj da za to nema potrebe te da djeca slobodno mogu ići u naš vrtić. Ona je nakon toga opet rekla da će ih ispisati, a onda sam ja rekla: ‘Roditelji imaju pravo birati za svoju djecu ono što je najbolje i hvala Bogu da imamo deset vrtića u Širokom Brijegu tako da svaki roditelj može upisati svoje dijete gdje smatra da će mu biti bolje’, izjavila je ravnateljica Javne ustanove Dječji vrtić Trnoružica Zdenka Zovko.

Ravnateljica ističe i da je spremna ispričati, ali da za takvo što ne postoji razlog, te da je večeras dobila podršku roditelja čija djeca idu u vrtić.

“Na javnoj priredbi bilo oko 50 roditelja te da su svi mogli vidjeti što se događalo. Dječji vrtić Trnoružica dodatno će se oglasiti priopćenjem za javnost u četvrtak“, rekla je ravnateljica.

Podsjetimo, društvenim mrežama se širi snimak koji je objavila majka dječaka s Downovim sindrom koji je maknut s božićne priredbe u širokobriješkom vrtiću.

Snimak je objavljen na Instagramu, na profilu majke dječaka, a na njemu se vidi kako teta u vrtiću miče dječaka s pozornice. Osim toga, majka je navela i kako joj je u vrtiću rečeno, nakon što su dječaka maknuli, da odu u drugi vrtić ako im se taj ne sviđa, prenosi Bljesak.info

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?