Dvojica Hrvata na listi najvećih otkrića SP-a u izboru L’Equipea

Ugledni francuski sportski list L’Equipe napravio je listu deset najvećih otkrića ovog Svjetskog prvenstva, a na njoj se nalaze i dvojica Hrvata, piše hrt.hr.

Odali su počast Dominiku Livakoviću za kojeg su istaknuli da je “dotaknuo savršenstvo”, a Joška Gvardiola su nazvali “novom zvijezdom.

– Nakon što je 2018. godine učio od Danijela Subašića, Livaković se pojavio na velikoj sceni u Kataru. Prema prosječnoj ocjeni L’Equipea (6,57) bio je najbolji vratar SP-a, bio je impresivan protiv Japana zaustavivši tri jedanaesterca, a čudesno je branio protiv Brazila. Vratar Dinama, koji nikada nije napustio hrvatsku ligu, zaradio je čistu desetku u svim našim rubrikama za povijesni nastup, stoji u opisu Livakovića.

Iznimno su pohvalili Gvardiola kazavši da je zaslužio biti najbolji mladi igrač SP-a.

– U veljači 2021. godine bio je 16. u našem izboru 50 najboljih mladih igrača svijeta. Iako nije uspio u polufinalu zaustaviti Lionela Messija, “maskirani” branič bio je impresivan na ovom SP-u. Postigao je pogodak u utakmici za treće mjesto i mogao je biti i proglašen najboljim mladim igračem. Žele ga Manchester United i Chelsea i bez dvojbe bit će jedan od najvećih transfera sljedećeg ljeta. Cijena mu je sve bliže 100 milijuna eura, a Leipzig je s njim dobio “jackpot” kupivši ga za pet puta manje od onog za koliko će ga prodati, piše u L’Equipeu.

Na listi se nalaze i Enzo FernandezMohammed Kudus, Cody GakpoAzzedine Ounahi, Sofyan Amrabat, Jude BellinghamRandal Kolo Muani te Julian Alvarez.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?