Dominik Livaković četvrti najbolji vratar svijeta!

Nevjerojatna godina je iza prvog vratara Dinama i hrvatske reprezentacije Dominika Livakovića. Za fantastične predstave u crveno-bijelim kockicama i modrom dresu Livaković je danas dobio i veliko priznanje, piše hrt.hr.

Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku, IFFHS, u narednim danima će objavljivati liste najboljih pojedinaca u različitim kategorijama, a danas je objavio popis najboljih vratara u protekloj godini, na tom se popisu na visokom četvrtom mjestu našao i naš Dominik. 

Ovim velikim priznanjem pohvalio se i Dinamo na svojim službenim stranicama: 

– Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku, IFFHS, uvrstio je našeg dokapetana i čuvara mreže hrvatske reprezentacije, Dominika Livakovića, na četvrto mjesto najboljih vratara svijeta. 

U glasovanju u kojem su sudjelovali predstavnici zemalja članica IFFHS-a širom svijeta status laureata u kategoriji najboljeg vratara ponio je Belgijac Thibaut Courtois, vratar Reala iz Madrida. Ukupno je dobio 125 bodova što je 15 više od drugoplasiranog Emiliana Martineza, Argentinca u dresu engleske Aston Ville.

U top pet najboljih nalaze se trećeplasirani marokanski čuvar mreže, Yassine Bounou, član Seville, s 55 bodova, zatim Dominik Livaković s 30 i Francuz Hugo Lloris iz Tottenham Hotspura s 25 bodova.

Podsjetimo, Livaković je bio jedan od heroja Vatrenih u novom velikom uspjeh hrvatskog nogometa, prvo je na čudesan način obranio tri jedanaesteraca protiv Japana, a zatim je protiv Brazila odigrao utakmicu života i odveo Hrvatsku u polufinale SP-a. 

Za nevjerojatne nastupe u Kataru bio je jedan od glavnih kandidata za najboljeg vratara na turniru, a nakon završetka SP-a brojni klubovi su pokazali interes za 27-godišnjeg Livakovića. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?