Oršić i službeno u Southamptonu: Spreman sam i motiviran

Sada je i službeno – Mislav Oršić novi je igrač engleskog Premierligaša Southamptona, piše hrt.hr.

Dosadašnji igrač hrvatskog prvaka Dinama i hrvatski reprezentativac, 30-godišnji Mislav Oršić karijeru nastavlja u Engleskoj. Nakon obavljenih liječničkih pregleda, najbolji europski strijelac u povijesti zagrebačke momčadi potpisao je ugovor s Premierligašem Southamptonom na dvije i pol godine.

– Veoma sam sretan što sam ovdje. Mislim da je san svakog nogometaša zaigrati u Premier ligi. Tu sam, spreman, motiviran i nadam se da ću pomoći momčadi u ostvarenju njezinih ciljeva, izjavio je Mislav Oršić nakon potpisa ugovora. 

Southampton je trenutačno posljednja momčad engleskog prvenstva.

– Uvjeren sam da ću uživati ovdje. Klub je u pomalo teškoj situaciji, ali moramo se držati zajedno. Svima nam je isti cilj – ostati u Premier ligi. Moramo naporno raditi svaki dan i nadam se da ćemo na kraju sezone biti sretni, dodao je Oršić, koji je prvo pojačanje Southamptona u zimskom prijelaznom roku.

– Mislav je naše veliko pojačanje i drago mi je da smo ga uspjeli tako brzo dovesti. Sjajan je napadač i siguran sam da će svatko tko je pratio njegov napredak ili vidio što je postigao na Svjetskom prvenstvu u Kataru shvatiti njegov talent. Zbilja smo uzbuđeni što nam se priključio, rekao je Nathan Jones, menadžer Southamptona. 

“Miljenik navijača Dinama, najbolji strijelac u povijesti Dinamovih nastupa u europskim natjecanjima, njegovo veličanstvo Mislav Oršić, završio je svoj maksimirski mandat i karijeru nastavlja upravo u – Engleskoj. Od ovoga će proljeća “marširati” otočkim travnjacima uz taktove popularne pjesme “When the Saints Go Marching In” – upravo je to himna njegova novog kluba, Southamptona” – tim riječima se Dinamo oprostio od Oršića te mu zahvalio na svemu što je napravio za klub i poželio mu sreću u nastavku karijere.

Klubovi nisu objavili iznos odštete, no engleski mediji navode kako će Sveci platiti Modrima oko šest milijuna eura, te još dva milijuna kroz bonuse.

– Ja ostajem u Dinamu, a ako sada ne prodamo Livija, nikada i nećemo, poručio je Mislav Oršić sa smiješkom nakon što je hrvatska reprezentacija poslije velike drame izborila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru izbacivši Brazil.

Bila je to utakmica u kojoj su Brazilci odbrojavali minute do ulaska u polufinale, no Dinamov dvojac Mislav Oršić i Bruno Petković vratio je Vatrene u život. Oršić je asistirao, a Petković zabio za 1:1 i povratak hrvatske vrste u život.

Hrvatska je potom preko lutrije jedanaesteraca izbacila Brazil, uz još jednu sjajnu predstavu vratara Hrvatske i Dinama Dominika Livakovića.

Livaković i Petković još uvijek su u Maksimiru, dok je Oršić, koji je zabio pobjednički gol u susretu za broncu protiv Maroka preselio na Otok.

– Ovo mi je najdraži i najbitniji gol u karijeri. Posvećujem ga obitelji, roditeljima, sestrama, djeci i ženi koji su uvijek bili uz mene, rekao je tada.

Oršić je već jednom bio na korak do Premiershipa. Početkom ove godine veliki interes za njegove usluge pokazao je Burnley, no Dinamo nije prihvatio ponudu. Ovog puta u Maksimiru nisu stvarali probleme najboljem klupskom strijelcu u europskim natjecanjima sa 19 golova.

Oršić je u Dinamo stigao u ljeto 2018. godine za samo milijun eura iz korejskog Ulsana i u 216 utakmica zabio je 90 golova.

Karijeru je počeo u Kustošiji, potom je igrao u Interu iz Zaprešića, Speziji, Rijeci, Celju, Jeonnam Dragonsima, Changchun Yataiju, te Ulsan Hyundaiju.

Njegov novi klub nalazi se na začelju Premier lige sa 12 bodova, tri manje od zone spasa. Uz Oršića u svlačionici Southamptona već se nalazi jedan hrvatski nogometaš. Duje Ćaleta-Car je stigao u rujnu prošle godine iz Marseillea. Za Southampton je jednu sezonu (2013/14.) igrao i Dejan Lovren.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?