Siječanj, najdepresivniji mjesec u godini

Novinarka HRT-a, Marta Takač Tomić je rekla u emisiji Studio 4, kako je palo raspoloženje, završile su proslave i blagdani te može doći do bezvoljnosti. Neki zovu mjesec siječanj najdepresivnijim mjesecom u godini, piše hrt.hr.

Psihologinja Andreja Bogdan naglasila je kako je siječanj bez ikakvih znanstvenih dokaza proglašen najdepresivnijim mjesecom.

– Posljedica je to što smo u prosincu mnogo trošili, pa smo u siječnju s manje novaca te nas prati financijska anksioznost. Nakon obiteljskih druženja, uslijedili su i obiteljski rastanci, rekla je.

Dodaje kako je loše raspoloženje u jesen i zimu prirodno stoga što dolazi do biokemijskog disbalansa u mozgu i takvim stvarima se ne treba pridavati previše značenja, naglasila je Bogdan.

Govori kako nam ovaj siječanj ide na ruku stoga što je izvan prosjeka topao i omogućava nam da provedemo više dana na suncu.

Što se tiče novogodišnjih odluka, naglašava, one se ne moraju donositi brzo. Sam datum neće dovesti do promjene. Bitna je odluka, ali obično smo u planiranjima nerealni, istaknula je Bogdan.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?