Džomba: Utakmica s Egiptom ključna, a četvrtfinale je minimum za Hrvatsku

Legendarni hrvatski rukometaš Mirza Džomba, uoči prve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu protiv Egipta, podijelio je u Leksikonu Radio Rijeke svoja razmišljanja o turniru, prvoj utakmici te očekivanjima od naših rukometaša, piše hrt.hr.

– Kod rukometa i u zadnje vrijeme nogometa, dignuta je toliko letvica, da je sve osim medalja, nekakvo nezadovoljstvo u javnom mnijenju. No, to smo sami napravili, sami smo si digli letvicu i moramo se sami iz toga vaditi!, kazao je smiješkom Džomba u razgovoru s Josipom Krmotićem u programu Radio Rijeke.

Prva utakmica je uvijek važna i teška, bez obzira na suparnika.

– Istina, otvara se prvenstvo, ulazi dodatno samopouzdanje i pozitivna energija koja je potrebna svakoj grupi da funkcionira, tako je to u sportu. Još je veća težina te prve utakmice jer je ždrijeb, po meni, oprezno lagan, s tim da je ta prva utakmica ključna. Egipat je na papiru naš direktan protivnik za prolazak u četvrtfinale, što bi trebao biti minimum za reprezentaciju, objašnjava bivši hrvatski reprezentativac.

Dvoboj Hrvatske i Egipta igra se danas od 20.30 sati.

Džomba je kao prvog favorita naveo Dansku, a zatim Švedsku, Norvešku i Francusku. Istaknuo je još Španjolsku, kao i Hrvatsku, koji je, prema njegovom mišljenju, u tom rangu.

– Iako nismo izraziti direktni favoriti, a vidim da ni dečki ne obećavaju nekakva ludovanja i zlata, imamo i kvalitetu i školu, a i vrhunske, provjerene igrače, rekao je, između ostalog, Džomba.

Cijelu emisiju, u kojoj je gostovao Mirza Džomba, poslušajte OVDJE.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?