Domaća nogometna uzbuđenja: HNL kreće u srijedu

U srijedu se zaostalom utakmicom Gorice i Varaždina nastavljaju prvenstvena uzbuđenja. Mi ćemo vam kao i uoči početka prvenstva predstaviti prvoligaše i novintete s kojima kreću u lov na prvenstvene bodove. Šibenik i Lokomotiva ekipe su koje su zasigurno više očekivale od polusezone, piše hrt.hr.

Srpanj je bio na izmaku, turistička sezona na vrhuncu, plaže pune kupača, a Šibenik je pobijedio Lokomotivu 2:1. Nitko na Šubićevcu nije ni pomišljao da će narančastima to biti jedina pobjeda u polusezoni. Ali tako je bilo.

Slijedilo je šest remija u sedam utakmica, a onda je Mario Cvitanović preuzeo klupu od Damira Čanađije.

Završio je polusezonu na predzadnjem mjestu sa 6 bodova više i utakmicom više od zadnje Gorice. Sada ga čeka izazovno proljeće.

– Mislim da ćemo biti na fizički dobrom planu, na organizacijski dobrom planu, ali kažem ima dosta mladih igrača, dosta igrač a koji nisu okusili prvu HNL, pogotovo u sredini tako da očekujem da će biti jako teška sezona, kaže trener Šibenika, Mario Cvitanović. 

Šibenik je ostvario najviše remija – 10 i postigao najmanje golova, također 10. Nitko od igrača nije zabio više od 2 gola, koliko su ih postigli DelićDolček i Čop

– Radimo na boljem bloku, stabilnijoj obrani, automatski s tim dolazi igra prema naprijed. S dobrim blokom i s tranzicijom koju smo vježbali kroz pripremni period, nadam se da ćemo biti učinkovitiji u tome, dodaje Cvitanović. 

Iz Dinama i Hajduka na posudbu su stigli mladi defenzivni veznjaci Marko Soldo i Ivan Krolo, a na poziciji “desetke” kadru se priključio iskusni Josip Knežević, nekadašnji igrač Osijeka. 

Od profesionalnog nogometa oprostio se 34-godišnji Austrijanac Patrik Salomon

U prvom kolu nastavka Šibenik gostuje kod Hajduka, pa na Šubićevac dolazi Rijeka, a zatim Šibenčani putuju na važan dvoboj u Goricu.

Ni Lokomotiva nije bajno odradila jesenski dio prvenstva. Lokosi su u 17 kola primili najviše golova – čak 29. Zimu su dočekali na sedmom mjestu s tri boda više od osme Rijeke.

– Mi smo i u zadnjim kolim prvenstva primili puno manje golova, ustabilili smo tu obranu. Imali smo problema u zadnjem bloku, u zadnjoj našoj trećini, tu smo radili nekakve dječje gluposti, ali mislim da smo to tijekom ovih priprema doveli u pravi red, kaže trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

Pokazuju to i pripremne utakmice jer Čabrajina momčad nije izgubila nijednu.

Obranu je pojačao stoper Branimir Kalaica koji se u Hrvatsku vraća nakon šest i pol godina provedenih u Benfici.

Na pripremama je formu pokazao i 19-godišnji povratnik s posudbe iz Jaruna, Wisdom Ubani, trenutačno na pripremama za Afrički kup nacija s mladom nigerijskom reprezentacijom.

Kao kod Šibenika Salomon, tako se u Lokomotivi s 34 godine umirovio Mate Maleš, veznjak šampionske Rijeke iz sezone 2016./2017.

– U principu ne postoje neke nedoumice, kroz ove pripreme smo na neki način i proširili igrački kadar, da ćemo moći puno više rotirati i koristiti puno više igrača nego što smo do sada, dodaje Čabraja.

Prvo ime momčadi je Sandro Kulenović, zabio je 6 golova, a na teren bi se uskoro, pola godine od ozljede prednjih križnih ligamenata, trebao vratiti Lukas Kačavenda.

U prva dva kola Lokosi igraju u gostima protiv Varaždina i Dinama, a zatim dočekuju Osijek. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?