Hajduk sarkazmom na FB-u: Hvala za Zebeca kao VAR suca

Hajduk u nedjelju u 15 sati uz izravan prijenos na HTV-u igra na Poljudu protiv Šibenika. Uoči nastavka HNL-a, na Facebook stranici splitskoga kluba danas je osvanula neobična objava, zapravo, kako razumijemo, sarkastična zahvala, piše hrt.hr.

Na Poljudu će suditi Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

U VAR sobi, kako je delegiran, bit će sudac Mario Zebec, koji je bio glavni sudac na utakmici Šibenika i Hajduka krajem siječnja prošle godine, a koju su Splićani na Šubićevcu riješili u svoju korist, rezultatom 3:1.  

No, u tom je susretu dva puta propustio dosuditi kazneni udarac za Bijele te su oni dosuđeni tek nakon intervencije VAR-a. 

– VAR sudac u utakmici sa Šibenikom je Mario Zebec. Hvala! #prgavafamilija, napisali su iz splitskog kluba. 

Objava na službenoj Facebook stranici Hajduka
Foto: Screenshot / FB stranica HNK Hajduk

“Prgava familija” je inače dio pjesme Dine Dvornika “Ti si mi u mislima”, a nedavno je taj izraz koristio i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić kada se referirao u kritici HNS-a. 

– Situacija s HNS-om je rak-rana Hajduka duži niz godina. Ja sam rekao da ću godinu dana promatrati, a onda godinu dana pauza. Sada je moderno reći da je to tvrda kohabitacija. Nisam u HNS-u, nisam u HDZ-u. Međutim, to je naš nogometni savez. Nismo kmečali, nismo kukali, a onda su našu šutnju pokušali zloupotrijebiti.

Kada sam bio doma, htio sam 100 stvari u Hajduku mijenjati, ali nisam mogao dok nisam došao. Hajduku je mjesto u institucijama HNS-a. To će onda značiti da su se dogodile toliko željene promjene za koje smo se mi kao klub borili svih ovih godina. Vodstvo Saveza kaže ‘nogometna obitelj’.

Onda bi to trebala biti i naša obitelj, naša familija, ali mi tu ne osjećamo poštovanje. Lakše im je bez nas. U narednom periodu pokušat ćemo ostati mudri, drugačiji kao i dosad, ali s jasno izraženim i izgovorenim stavovima. Posebni smo. I mi smo familija, ali prgava. Krajnji je cilj da participiramo u hrvatskom nogometu na pravi način, rekao je među ostalim. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?