Hrvatska po pobjedu protiv Maroka i siguran put u drugi krug

Hrvatski rukometaši večeras od 20.30 sati igraju treću i posljednju utakmicu u prvoj fazi natjecanja na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Švedskoj i Poljskoj. Protivnik našim rukometašima bit će reprezentacija Maroka, piše hrt.hr.

Hrvatska još nije službeno osigurala iduću fazu natjecanja, ali scenarij u kojem idemo doma nakon večerašnje utakmice je malo realan. Maroko bi trebao svladati nas, a SAD velikog favorita Egipat. 

Maroko je najlošija momčad u ovoj skupini, nakon dva kola imaju i dva poraza uz gol razliku 46-58. Na ovom prvenstvu u Jonkopingu poraženi su u 1. kolu od SAD-a 28:27, a onda i od Egipta 30:19 u 2. kolu. Zbog toga će ponovno morati u President kup, odnosno razigravanje od 24. do 32. mjesta.

U dva susreta Maroko je imao 49 posto realizacije. Usporedbe radi, Hrvatska je na 68 posto. Najviše pogodaka postigli su iz ukradenih lopti, 9, te s 9 metara odakle su postigli 8 pogodaka. Jako su skloni tehničkim pogreškama i za sada su ih skupili čak 24.

Hrvatska i Maroko su do sada igrali čak četiri puta na svjetskim prvenstvima. I sve ih je dobila Hrvatska. Prvi put smo igrali 95′, a zadnji put prije 16 godina. 

Tko nam prijeti večeras? 

Igrom Maroka dirigira Amine Mohamed Bentaleb, a protiv SAD-a je dobio izravni crveni karton. Lijevi vanjski, Amine Harchaoui  je njegova zamjena ako nešto ne funkcionira po željama marokanskog izbornika. Sa 7 pogodaka drugi je strijelac ekipe.

Od ostalih igrača treba skrenuti pozornost na lijevo krilo Ryada Lekbia. On je trenutačno prvi strijelac reprezentacije na ovom natjecanju. Tu su i dva visoka i snažna kružna napadače Saida El Malkija Nabila Slassia. U momčadi Maroka ističu se i vratari. U Jonkopingu u 1. kolu, na vratima je bio Jamal Ouaali i protiv Amerikanaca skupio 11 obrana. S Egiptom je na vratima bio Alea Laaroussi i skinuo 13 lopti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?