Nepovoljni vremenski uvjeti poremetili raspored odigravanja mečeva

Drugog dana natjecanja na Australian Openu velike vrućine i nepovoljni vremenski uvjeti poremetili su raspored odigravanja mečeva, piše hrt.hr.

Oko 14 sati po lokalnom vremenu temperature su bile oko 35 stupnjeva te su bili prekinuti svi mečevi na vanjskim terenima, a nastavili su se igrati oni pod krovom u Rod Laver Areni, Margaret Court Areni i John Cain Areni.

Australian Open je 2019. uveo posebne mjere koje se odnose na sigurnost natjecatelja kod igranja pri visokim temperaturama. Određena je posebna ljestvica vezana za utjecaj toplinskog stresa koja uzima u obzir faktore poput temperature i vlažnosti zraka, jačine sunčevog zračenja, brzine vjetra). Faktori imaju indeks od 1 do 5, a u slučaju najvišeg mečevi se prekidaju što se danas dogodilo u Melbourne Parku.

Vremenski uvjeti kasnije su se poboljšali te su u Melbourne Parku mečevi nastavljeni u 17 sati po lokalnom vremenu.

Drugog dana natjecanja nastupaju i hrvatske tenisačice Petra Martić i Donna Vekić. Martić igra protiv Švicarke Viktorije Golubic, a Vekić protiv Ruskinje Oksane Selehmeteve.

Nakon nastavka mečeva, ponovno je uslijedio prekid, ovaj puta zbog jakog pljuska. Martić je u trenutku prekida vodila 6:3, 5:3, dok Vekić zaostaje 0:1 u trećem setu. Hrvatska tenisačica dobila je prvi set sa 6:2, a Ruskinja je istim rezultatom uzvratila u drugoj dionici. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?