Odbojkašice Mladosti uzele set favoriziranim Talijankama

Odbojkašice Mladosti izgubile su u uzvratu osmine finala Kupa CEV-a u Firenzi od ekipe Savino Del Bene Scandicci s 1-3 (15-25, 14-25, 25-20, 15-25), nakon sat i pol igre, piše hrt.hr.

Ponovile su tako Zagrepčanke dobru partiju od tjedan dana ranije, kada se igralo u Domu odbojke. I tada su bile poražene, bez osvojenog seta.

Ni jedan poraz nije ugodan, ali taj jedan osvojeni set protiv izrazitog favorita koji ide po naslov pobjednika u ovom kupu doista može biti veliki podstrek mladoj ekipi Mladosti. Pogotovo kada se iščitaju i neki statistički podaci, poput onih da su Zagrepčanke bile bolje u dva elementa igre, u bloku (5-4) i na servisu (5-4).

Aida Mehić je s 14 poena bila najučinkovitija u redovima Mladosti, a Camilla Mingardi sa 16 kod domaćina.

U prvom setu domaće su igračice imale vodstvo od starta, no Mladost je okrenula rezultat u svoju korist i povela 12-11. Od tada do kraja seta domaće serijom 14-3 odlaze na 25-15. Drugi set bio je sličan po krajnjem rezultatu (25-14), s time da mladostašice nisu u njemu imale aktivan rezultat. Ali, zato jesu u trećem setu, kada je došlo vjerojatno i do malog opuštanja kod Scandiccija, jer su već s osvojenim jednim bodom izborile četvrtfinale.

Mladost je treći set otvorila s 3-0 te 7-3. Potom slijedi period izjednačene igre, a hrvatske igračice odhrvale su se svim napadima Talijanki te u finišu seta ponovno zagospodarile terenom i dobile taj dio igre 25-20. Četvrti set ponovno odlazi na stranu domaćih koje vode od početka do kraja.

Trener Mladosti Miodrag Miki Stojaković ponovno je bio zadovoljan prezentacijom svoje mlade ekipe protiv iznimno jakog suparnika:

– Odigrali smo još jedan dobar susret, nismo se prepali njihove snage i kvalitete, a taj dobiveni set puno će nam značiti što se samopouzdanja tiče, jer sada se okrećemo domaćoj ligi. Jako smo dobro odigrali prvi tempo, dobro smo servirali, prijem također nije bio loš. No, ovo je ipak velika razlika u kvaliteti i to treba priznati. Baš zato sam zadovoljan kako smo im parirali jer nas nisu razbili, već je to bila jedna dobra utakmica. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?