Guardiola uoči derbija: Tottenham je uvijek težak protivnik

U četvrtak je u Premier ligi na rasporedu zaostali susret 7. kola u kojemu se u derbiju sastaju Manchester City i Tottenham, piše hrt.hr.

O nadolazećem derbiju na konferenciji za medije govorio je Pep Guardiola, trener aktualnih engleskih prvaka. No, neizbježno pitanje za španjolskog trenera bio je komentar subotnjeg ogleda protiv Manchester Uniteda u kojemu je Bruno Fernandes zabio za Crvene vragove nakon kontroverzne odluke VAR-a. United je na kraju slavio 2:1.

– To je prošlost. Ništa ne možemo promijeniti. Sada je fokus na Tottenhamu. Isto sam rekao i igračima, dvije minute nakon utakmice moja poruka igračima u svlačionici je bila da se okrećemo Tottenhamu, rekao je Guardiola.

Manchester City bi u ogledu s Tottenhamom mogao smanjiti zaostatak za vodećim Arsenalom koji trenutno ima osam bodova više od Građana. 

– Ako ste u zaostatku ne možete gubiti bodove. Osim toga, još se puno utakmica treba odigrati. Treba samo misliti na sljedeću utakmicu. Bili smo u ovoj poziciji puno puta, rekao je Guardiola. 

– Tottenham je težak protivnik, njihova kvaliteta ni ove godine nije iznimka. Važno je pobijediti, dodao je strateg Cityja. 

Za ogled s Tottenhamom u redove Građana vraća se Kevin de Bruyne. Belgijski nogometaš prošloga tjedna nije trenirao s momčadi iz osobnih razloga.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?