Horvat: Dali smo sve, borit ćemo se do kraja SP-a

Hrvatska je remijem s Danskom (32:32) ostala bez praktičnih izgleda za prolazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Ostaje utjeha da smo odigrali sjajno protiv dvostrukog uzastopnog svjetskog prvaka, piše hrt.hr.

Izbornik Hrvoje Horvat ipak je bio tužan:

– Danas mi je više žao ovog boda nego poraza od Egipta. Dali smo sve, borili se, ali Danska se spasila. Nismo se uspjeli nametnuti u defanzivnom dijelu, primili smo dva-tri gola previše. Sudačke odluke, to se vdijelo, no presudila je njihova igra sedam na šest. Fantastično su odradili napadački dio, tu je njihova kvaliteta došla do izražaja, nismo to uspjeli riješiti. Nema sad puno filozofije, borit ćemo se do zadnje minute turnira, sad gledamo prema Belgiji, samo nas to zanima. Jedan SP je “živo” tijelo, nije lako uvijek igrati kao danas, ali nije ni danas sve bilo sjajno, rekao je i objasnio kako je uspio dignuti momčad:

– Egipat je ozbiljna momčad koja je odigrala savršen meč, No uvuče ti se nervoza, no nakon toga smo odigrali dvije odlične utakmice i ne bih radio od muhe slona, rekao je u izjavi za RTl televiziju izbornik Horvat.

– Nažalost, nismo uspjeli, pobjeda bi nam značila puno, ali nakon ovakve utakmice nemaš nikome što zamjeriti, moglo je otići na bilo koju stranu. Žao mi je za onu utakmicu s Egiptom, gdje je cijela ekipa podbacila, rekao je kapetan Domagoj Duvnjak.

– Svaka čast dečkima, dali smo sve, živjeli smo za ovo, ali nije otišlo na našu stranu. Treba dignuti glavu, odigrali smo odličnu utakmicu, nakon ovoga možemo samo bolje, nadam se da ćemo dohvatiti to deveto mjesto i Olimpijske igre, kaže Filip Glavaš.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?