Modrić propušta Villarreal kako bi se odmorio i vratio u formu

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić nije na popisu nogometaša Real Madrida koji će u četvrtak istrčati protiv Villarreala u osmini finala Španjolskog kupa jer se nakon iscrpljujućeg Svjetskog prvenstva tek treba vratiti u optimalnu formu, piše hrt.hr.

Trener Carlo Ancelotti je u srijedu objavio popis igrača koji će zaigrati u gradiću Vila-real u četvrtak u 21 sat. Na popis nije uvrstio 37-godišnjeg veznog igrača koji je prošli mjesec s Hrvatskom osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

– Luka ne osjeća nikakve tegobe. No mora trenirati kako bi bio maksimalno spreman, rekao je dužnosnik Real Madrida za Hinu.

Španjolski mediji kritizirali su igru Luke Modrića i Tonija Kroosa u porazu 1-3 od Barcelone u utakmici španjolskog Superkupa odigranoj u nedjelju u Saudijskoj Arabiji.

– Njihova situacija nije ista, izjavio je Ancelotti u srijedu na konferenciji za medije upitan o toj dvojici veznjaka.

– Toni igra jako dobro, u dobroj je fizičkoj kondiciji jer nije bio na Svjetskom prvenstvu pa je odmoran. Zbog toga je dobro trenirao i doprinio ekipi. Lukina situacija je drugačija, njegova fizička sprema nije optimalna jer je bio na Svjetskom prvenstvu. No korak po korak doprinosit će nam ove sezone, dodao je.

Modrić je u nedjelju napustio travnjak u 65. minuti protiv Barcelone, vodeće momčadi koja u prvenstvu bježi Realu tri boda.

Hrvatska desetka je prije toga odigrala 75 minuta protiv Valencije u polufinalu, te 70 minuta u prvenstvenom porazu 1-2 od Villarreala.

Modrić, koji je ove sezone nastupio 22 puta za Kraljevski klub, zabivši pri tom pet golova i dva puta asistiravši, odmarao se deset dana nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Njemu i Kroosu istječu ugovori 30. lipnja.

Europskog prvaka Real Madrid uskoro očekuje nastup i na klupskom Svjetskom prvenstvu pa će u nadolazećim tjednima imati zgusnut raspored.

– Ova utakmica nam je velika prilika da izađeno iz teške situacije. Ovakvi trenuci su uobičajeni tijekom sezone, rekao je Ancelotti uoči kup susreta protiv Villarreala koji drži peto mjesto u prvenstvu.

Modrić bi se mogao vratiti u momčad u nedjelju u prvenstvenom gostovanju kod osmoplasiranog Athletic Bilbaa.

– Ne biti sada u maksimalnoj formi je nešto normalno. Bilo je za očekivati da u siječnju imamo problema, no vjerujem da ćemo se ubrzo vratiti pozitivnoj dinamici, zaključio je Ancelotti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?