Reić: Leko je garancija bolje igre, ali ne može bez pojačanja

Marku Livaji i Hajduku danas je odano još jedno priznanje u izboru igrača i struke – Livaja je izabran za najboljeg igrača SuperSport HNL-a za prošlu godinu, piše hrt.hr.

– To je velika stvar za Hajduk i njega osobno. Pitali su Livaju što očekuje od ove sezone u odnosu na činjenicu da se u Dinamu vode borbe na dvije strane i hoće li se to odraziti na momčad. Nije htio ulaziti u te prognoze nego je rekao da Hajduk ima snage i potencijala da dostigne Dinamo. Vjeruje da bi Hajduk pod novim trenerom mogao to preokrenuti, rekao je Zdravko Reić u Studiju 4. 

Čini se kako sve ide na ruku Hajduku da krene u borbu za titulu, šire se i tribine poljudskog stadiona.

– Veliki je to projekt Jakobušića. Smeta stvar što samo članovi Udruge mogu kupiti ulaznice. Zanimljivo, ne zna se točno koliko je članova od tih 43.000 koji su platili članarinu baš iz Splita i okolice. Hoće li se netko žaliti, tko to zna. Činjenica je da rade fantastičan posao, napravili su prave podvige. A smeta i to što članarina nije došla automatski u blagajnu Hajduka. Veliki je to problem. 

Kakvo je ozračje u Splitu? Mogu li trener Leko, Livaja i Kalinić biti dovoljni za titulu?

– Ne može bez pojačanja. Leko je garancija da će se igrati bolje, ali vidjet ćemo. Zapravo je ovo priprema Hajduka za sljedeću sezonu. Vidjet ćemo kako će to Leko izvesti.

Ivo Mikuličin prokomentirao je sukob u Dinamu:

– Slažem se s kolegom Božom Sušecom koji je nedavno kazao da je Mamić napravio loših, ali i puno dobrih stvari. No u njegovom mentalnom sklopu ima neki vrag koji ga tjera da njegove dobre stvari tjera u kut, a percepcija o njemu je loša. Mislim da je kazna koja je izrečena za propuste oko poreza u Dinamu drakonska u odnosu na europske kazne. Ja da sam bio na mjestu Mamića otišao bih u zatvor. Ovako baca sjenu na sve dobro što je napravio i to radi u trenutku kad je cijela zemlja opčinjena nogometom i kad je Dinamo odigrao izvrsnu polusezonu pod Čačićem

Nogometni klub Šibenik uoči nastavka prvenstva mijenja upravljačku strukturu.

– Ja ne bih bježao od priopćenja koje je dala obitelj Jurić da su ocijenili da je bolje da Šibenik dobije novog vlasnika. Pitao sam Karajicu jučer na presici je li on kao novi vlasnik spreman, ne daj Bože, na najgori scenarij, a to je ispadanje iz prve lige. Rekao mi je rečenicu koju obično ne čujemo na našim prostorima: “Ja ne kupujem momčad, ja kupujem tvrtku i ne mislim tu tvrtku kupiti na tri mjeseca”. Taj odgovor zvuči jako ozbiljno. Kad su ga pitali za pojačanja, on je rekao da je spreman odriješiti kesu, istaknuo je Mikuličin, dobar poznavatelj šibenskog sporta. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?